Hírek

Németország lakóinak azt javasolják, hogy zuhanyozás helyett nedves ruhával töröljék le magukat az árammegtakarítás érdekében

A németországi Baden-Württemberg szövetségi tartomány miniszterelnöke, Winfried Kretschmann azt javasolta a németeknek, hogy zuhanyozás helyett nedves ruhával töröljék le magukat az áram- és gáztakarékosság érdekében. Erről a Südwest Presse számolt be .

„A mosogatórongy hasznos találmány” – mondta a politikus. Hozzátette, hogy egy rongy használatával abbahagyhatja a zuhanyozást.

Krechman elmondta, hogy saját példájával bizonyítja a jelentős energiamegtakarítás lehetőségét. “Van egy elektromos autóm, van egy hatalmas napelemem a tetőn” – mondta. Elmondása szerint 25 éve csak egy nappalit fűt és napenergiával melegíti a vizet.

Korábban a német bérlők szakszervezetének vezetője, Lukas Siebenkotten előrevetítette a fűtési adósságok növekedésének kockázatát több millió németországi háztartásban. Kifejtette, hogy a németek a gázárak meredek emelkedése miatt nem tudják fizetni a fűtést. Az európai országok energiabiztonsága jelenleg számos kockázatnak van kitéve a gázellátás feszült helyzete miatt.

Ajánlott Cikkek