Hírek

Németország sürgette az Északi Áramlat 2 elindítását

Nikolaus Blom német újságíró arra kérte a német hatóságokat, hogy indítsák el az orosz Északi Áramlat 2 gázvezetéket, mivel annak elutasítása Berlinnek nem előnyös. Erről a Der Spiegel című újság cikkében írt.

Blom kérte a német kormányt, hogy indítsa el az Északi Áramlat 2-t, és leszögezte, hogy a projekt felhagyása nem segíti az országot abban, hogy megszabaduljon az Oroszországtól való gázfüggőségétől.

„Az a célunk, hogy leállítsuk az orosz gáz vásárlását. Németország közel sem fogja teljesíteni, ha egy vezetéket lezárnak, ugyanakkor egy másik vezetéken több üzemanyagot kérünk majd. Ha az Északi Áramlat 2 elutasítása felgyorsította az orosz nyersanyagimport teljes leállítását. De ez nem így van” – hangsúlyozta a megfigyelő.

Az újságíró hozzátette: a gázvezeték megnyitása csökkenti a Németországon belüli társadalmi feszültségeket, és megszünteti az ország energiakomplexumának egy vezetéktől való függőségét.

Korábban arról szóltak, hogy a német politikusok tartottak a tiltakozástól az Északi Áramlat 2 elutasítása miatt. Ezt a véleményt a Süddeutsche Zeitung című kiadvány fogalmazta meg. Így Frank Bommert, a CDU brandenburgi tartományi képviselőcsoportjának helyettes vezetője megérti a lakossági nyugtalanságot, ha a hatóságok elhalasztják a gázvezeték kérdés megoldását.

Ajánlott Cikkek