Hírek

Németország titokban szállított fegyvereket Ukrajnába

Így válik érthetővé, amit Olaf Scholz mondott korábban, miszerint kifogytak a felajánlható fegyverekből… Németország – nyilvánosságot kerülve – gyorsan használható fegyvereket szállított Ukrajnának. Ezt Annalena Baerbock német külügyminiszter jelentette be Rigában, Edgars Rinkevics lett külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatón, amelyet a német külügyminisztérium Twitterén közvetített.

Borítóképen: Annalena Baerbock (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Olaf Kosinsky, licenc: CC BY-SA 3.0 DE) A kép illusztráció

“Stinger páncéltörő rendszereket és más fegyvereket szállítottunk, amelyekről soha nem beszéltünk nyilvánosan, így ezek a szállítások gyorsan megtörténhettek” – mondta Baerbock.

A német külügyminiszter azt is megjegyezte, hogy Berlin segíteni fog a karbantartásban, és kiképezi a kijevi katonákat a fejlettebb rendszerek használatára, ha a partnerek tüzérséget szállítanak.

Olaf Scholz egyébként felszólította a szövetségeseket, hogy az Ukrajnában már ismert fegyverrendszereket szállítsák Kijevbe. Szerinte katonai segítségre van szükség ahhoz, hogy Kijev megvédje magát Oroszországtól.

Úgy tűnik tehát, hogy a németek kettős játéka folytatódik, és ez most, amikor különösen kényes a helyzet a gáz, illetve az olajszállítások terén, és a Kreml eddig nem igazán veszett össze Németországgal (helyesebben Scholz-cal még szóba áll, ha Annalena Baerbock-kal nem is…), de most lehet, hogy kihúzták a gyufát a németek…

És akkor a végén hozzá kell tennünk, hogy ki tudja, mi az igazság. Voltak, vagy sem fegyverszállítások, a kommunikáció ez… Csak akkor tudnánk, hogy miért, és valójában min vitáznak a németek, amikor  fegyverszállítások kerülnek szóba!

Ajánlott Cikkek