Hírek

Németországban összeesküvés-elméletek terjesztésével vádolják Ukrajna nagykövetét

Andrij Melnyk , Ukrajna berlini nagykövete összeesküvés-elméleteket terjeszt Frank-Walter Steinmeier elnök hiteltelenítésére . Ezt Sigmar Gabriel volt német külügyminiszter jelentette ki a Der Spiegel című kiadvány vasárnapi cikkében – írja a TASS .

borítókép : https://hu.wikipedia.org Dieses Foto ist von Olaf Kosinsky – Sigmar Gabriel SPD 

A volt külügyminiszter azt állítja, hogy az ukrán nagykövet azzal vádolta meg Steinmeier elnököt, hogy állítólag “évtizedek óta kapcsolati hálót tart fenn Oroszországgal”. Gabriel rosszindulatúnak nevezte az ilyen kijelentéseket, hangsúlyozva, hogy nem igaz.

A német külügyminisztérium egykori vezetője úgy véli, hogy az, hogy Kijev nem hajlandó elfogadni a német államfőt, hallatlan és zavaró. Gabriel arra szólított fel, hogy gondolkodjanak el Oroszország és Ukrajna kapcsolatának jövőjéről, hiszen eljön az idő, amikor a konfliktus véget ér. „Ötletekre van szükségünk arra vonatkozóan, hogy valójában hogyan is nézhet ki legalább egy „hideg béke” Oroszország és Ukrajna között” – fejezte be.

Április 12-én vált ismertté, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megtagadta Steinmeier fogadását Kijevben. A Bild értesülései szerint a német vezető április 13-án Ukrajnába látogat, más európai uniós országok kormánydelegációival együtt . Ez meghiusult.

Olaf Scholz német kancellár később azt mondta, hogy nem tervez a közeljövőben Kijevbe látogatni, és értetlenül áll a Steinmeier-döntés előtt. Zelenszkij ezt követően kijelentette, hogy nem kapott jelentést a német elnök tervezett látogatásáról.

Ajánlott Cikkek