Foci Hírek Sport

Nemzetek Ligája sorsolás – Ha azt mondjuk Mission Impossible akkor még enyhén fogalmaztunk a csoportunkról

Csütörtökön Nyonban rendezték a labdarúgó Nemzetek Ligája következő, harmadik kiírásának sorsolását. A legmagasabb osztályban szereplő magyar válogatott bombaerős ellenfeleket kapott, az A divízió harmadik csoportjába került Anglia, Németország és Olaszország mellé. Írja az origo.hu

A magyar labdarúgó-válogatott megnyerte csoportját az előző kiírásban a B divízióban, így nagy volt a valószínűsége, hogy 2022-ben a legerősebb nemzeti csapatok ellen szerepelhet az A divízióban. Az már korábban eldőlt, hogy Marco Rossi együttese a negyedik kalapból várja a sorsolást. Ugyanebben a kalapban volt még Ausztria, Csehország és Wales, tehet ezekkel a csapatokkal biztosan nem kerülhetett össze a magyar válogatott.

Az biztossá vált, hogy Szalai Ádámék kapnak egy ellenfelet az első kalapból, amelyben Franciaország, Spanyolország, Olaszország és Belgium szerepelt. A kettes kalapban Portugália, Hollandia, Dánia és Németország, míg a hármas kalapban Anglia, Lengyelország, Svájc és Horvátország kapott helyet.

Pedro Pinto, az UEFA kommunikációs igazgatója nyitotta az estét, elsőként különdíjakat osztottak ki.A Nemzetek Ligája előző kiírását a franciák nyerték meg a spanyolok ellen 2-1-re, így ennek apropóján a két válogatott korábbi legendás futballistái, Robert Pires és Gaizka Mendieta segédkeztek a sorsolásban. A színpadon Giorgio Marchetti, az UEFA helyettes főtitkára is természetesen megjelent.

Gaizka Mendieta és Robert Pires a Nemzetek Ligája trófeája mellettFORRÁS: AFP/-

A sorsolást az alacsonyabb szintű ligákkal kezdték, a D, C és B divíziók kisorsolása után következett az A divízió, amelybe feljutott a magyar válogatott.Marco Rossi csapata a hármas csoportba került és a várakozásoknak megfelelően bombaerős ellenfeleket kapott, ugyanis Anglia, Németország és Olaszország lesznek a magyar válogatott ellenfelei.  

origo.hu

Ajánlott Cikkek