Hírek

Nidermüller Péter szerint kirekesztő az egyházi vezetők kiállása a férfi nő alkotta család mellett

Idézzük Nidermüller Péter facebook oldaláról a szöveget.

“Lassan, de biztosan körvonalazódik a botrány. Néhány nappal ezelőtt 14 vallási közösség vezetője ünnepélyes nyilatkozatot tett azzal kapcsolatban, hogy „a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg”, és ezt a kijelentést kiegészítette azzal, hogy megerősítjük a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát”

Hogy ki kérte, vagy ki hatalmazta fel ezeket az egyházakat egy ilyen kirekesztő nyilatkozat megtételére, az nehezen – vagy nagyon is könnyen – érthető. Nyilván nem a Teremtő, hanem a Fidesz propagandaosztálya. A szomorú és elképesztő az, hogy ezek az egyházak – tegyük hozzá azóta a nyilatkozatot szintén aláíró Mazsihisz bocsánatot kért – eleget is tettek ennek a kérésnek. Ócska, gyűlölködő pártpropaganda eszközeivé váltak. Ahelyett, hogy mindenki emberi méltósága mellett, mindenféle kirekesztés és megbélyegzés ellen álltak volna ki, szégyenletes módon éppen a „zsidó és keresztény értékrend” alapelveit, az elfogadást és a szeretetet gyalázták meg. És mindezt röviddel karácsony előtt…”

Tisztelt Nidermüller Péter

Nem fogok tételesen mindenre kitérni a posztjával kapcsolatban de egy fontos kérdésre válaszolok:

Hogy ki kérte, vagy ki hatalmazta fel ezeket az egyházakat egy ilyen kirekesztő nyilatkozat megtételére?

Ki hatalmazta fel? Az a kultúra amit európai kultúrának hívunk. Ami alapját jelenti társadalmunknak és talán úgy a legegyszerűbb megfogalmazni, hogy a biológia alapját is jelenti az utódlás szempontjából. A férfi  nő kapcsolat amit a vallásos emberek Isten előtt szoktak szentesíteni házasság néven. Nem csak a Zsidó Keresztény vallás és fogalomkörben szokásjogban hanem a világ minden vallásában.

Az, hogy a vallási vezetők kiállnak a számukra szent emberi közösségek mellett miért gyűlöletkeltő? Nem gondolja , hogy azok a gyűlöletkeltők akik azt gondolhatják, hogy Isten és a biológia törvényeit felül tudják írni mert az pillanatnyilag trendi? Nem azok a gyűlöletkeltők akik a Keresztény hitélet legszentebb ünnepe előtt provokálják idióta tv reklámokkal és ilyen posztokkal a többségi társadalmat? Nem azok a gyűlöletkeltők akiknek az nem elég, hogy a többségi társadalom elfogadja, hogy vannak „más” emberek, mégis külön jogokat és külön kvótamegjelenést akarnak? Nem azok a gyűlöletkeltők akik nem értik meg, hogy vannak akiket ez nem érdekel de már unják az erőszakos elfogadtatni akarást?

Kérem gondolkodjon el ezeken, mert az ilyen posztok csak újabb tüzeket gyújtanak a megbékélés és a szeretet helyett így Karácsony előtt.

Ajánlott Cikkek