Hírek

Nincs áram és víz Herszonban

Megszűnt az áram- és a vízszolgáltatás az orosz megszállás alatt levő Herszon városában és tíz környékbeli településen – írja a Guardian.

Borítóképen: Nem hivatalos zászló, mint az orosz-ukrán háború szimbóluma (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: User:Mhawk10, licenc: nem jogosult szerzői jogvédelemre) A kép illusztráció

A térség ukrán vezetése a Telegramon azt írta, „terrortámadás” miatt sérültek meg a vezetékek a megye távolabbi, szintén oroszok által ellenőrzött részén. Az orosz hatóságok gyors megoldást ígérnek, akár a nap végére helyreállíthatják a károkat, egy ukrán energiavállalat vezetője viszont azt mondja, Beriszlav városában, ahol körülbelül 1,5 kilométernyi elektromos vezeték ment tönkre, valószínűleg nem lesz áram, míg fel nem szabadítják. „Képtelenség rendesen megjavítani a vezetékeket. Hiányoznak a szakemberek, a felszerelés, és az orosz megszállók nem is fogják hagyni, hogy megcsináljuk.”

Vasárnap, Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko is arra figyelmeztette a főváros lakosságát, fel kell készülniük arra, hogy nem lesz áram, víz és fűtés, ha a hőmérséklet fagypont alá süllyed.

Ajánlott Cikkek