Hírek

Nincs elég gáztartalék Ukrajnában?

Úgy tűnik, hogy nem az orosz fenyegetés a legnagyobb baj, hanem a gáztartalékok drámai csökkenése… Persze Kijev inkább izmozik, de az, hogy a szerencsétlen kisnyugdíjasok (ez Ukrajnában inkább így helyes; mikro-nyugdíjasok) megfagynak, mert ha van gáz, ha nincs, kifizetni úgy sem tudják, nem igazán érdekli a csepűrágó színtársulatát! Pedig a tározók töltöttsége 50%-ra apadt…

Jurij Vitrenko, a Naftogaz elnöke szerint nincs ok aggodalomra. Szerinte az ország gázellátása akkor is zökkenőmentes lesz, ha a tározókból kiveszik tulajdonrészüket a külföldi társaságok. Ezek a készlet 10-15 százalékával rendelkeznek. Ezt már hallottuk; „Nincs ok az aggodalomra”… Ja, pont elhisszük!

Korábbi cikkünkben megemlítettük, hogy Szerhij Makogon, az ukrán gázszállító rendszerüzemeltető (GTSOU) vezérigazgatója azért aggódott, hogy Magyarország gázellátása veszélybe kerül, miközben kiderült, hogy ebben az évben eddig az ukrán szállítások 90%-a Magyarország irányából érkezett!

Honnan szerzi be az ukrán vezetés azokat a pirulákat, amelyek segítségével virtuális szemüveg nélkül is valamilyen száminkra érhetetlen alternatív valóságban léteznek?

Nem tudni, de a tények makacs dolgok, mert nem elég, hogy a gáztározók töltöttsége 50% körüli, ráadásul azok egy része (10-15%) külföldi társaságok tulajdonában van! Amilyen balek az ukrán vezetés, ezt éppen tőlük tudható, ugyanis mindezt Jurij Vitrenko, a Naftogaz elnöke közülte.

Jó, értjük, most arra játszik, hogy megsajnálja őket valaki, és csak úgy, úri passzióból küld néhány millió köbméter gázt, de „valamiért” ebben a műfajban nem szokás fizetés nélkül távozni a boltból…

Szóval – a címbéli kérdésre válaszolva – nincs elég gáz-tartaléka Ukrajnának, és persze mindez nem azért van, mert totálisan megbízhatatlanok, hanem azért, mert Oroszország a sátán maga! Rendben, majd elhisszük, ha kapunk abból a cuccból, amit Kijevben a kormánytagok, meg egyéb vezérek kapnak.

De inkább nem kérünk ebből!

Ajánlott Cikkek