Hírek

Nocsak… Macron-nal mi történt?

Az EU soros elnökségét jövőre átvevő Franciaország prioritásait meghatározva Emmanuel Macron köztársasági elnök nonszensznek nevezte, hogy az EU „a nemek szempontjából semleges nyelvhasználattal és hasonlókkal” foglalkozik. Szerinte Európának ehelyett inkább a hatalmát kellene visszaállítania. – írja a hirado.hu.

Borítóképen: Macrom megvilágosodik? (forrás: politico.eu)

Azt persze nem tudjuk, hogy inkább csak hazabeszél, ahol közeleg az elnökválasztás, és látható, hogy a jobboldal igen aktív, és éppen azokat a „vívmányokat” támadja, ami Macron elnöksége alatt egyre több franciának okoz problémát! Ezek között persze nem a legnagyobb a gendersemleges nyelvhasználat, de a bevándorlás ügyét mégsem lenne jó ötlet most kritizálni, hiszen ott egyértelműen megállapítható a saját felelőssége (is).

Másrést viszont az erős Európa már inkább külpolitikai jellegű üzenet, és ráerősít a gyanúra, miszerint Európa vezetői kezdenek ráébredni, hogy az Egyesült Államok dróton rángatja őket, Oroszország pedig (nem kis részben a németeknek köszönhetően…) az energiahordozóktól való függés okán befolyásolja Európa mindennapjait.

Fel kell ismerni végre, hogy Európa olyan, egymásnak ellentmondó, és egyazon időben nem megvalósítható célokat tűz ki maga elé, ami előbb-utóbb robbanáshoz vezet!

Nem lehet egyszerre az ősi mesterség művészetét gyakorolni, és szűznek is maradni! Nem lehet egyszerre bezárni az atomerőműveket, és nem megnyitni az Északi Áramlat 2 gázvezetéket. Nem lehet büntetni Oroszországot, majd számonkérni rajta, ha nem barátságos! Nem lehet az Egyesült Államokkal jóban lenni, amikor az Európa érdekeivel ellentétes lépéseket tesz!

Lehetne még folytatni a sort, de talán ennyi is elég annak bemutatására, hogy milyen rossz a helyzet, hogy mibe kormányozta bele magát az Európai Unió!

És igen, egyetértünk; erős Európára van szükség, nem pedig egy népek olvasztótégelyére, ami az egyéni szabadság zászlaját kitűzve teszi tönkre önmagát!

Ajánlott Cikkek