Hírek

Nyugaton már minden olcsóbb! De „idejárnak az osztrákok vásárolni…”  

Jelentősen olcsóbbak az árak Magyarországon – derült ki a Ripost összehasonlításából, amely az osztrák és a magyar Aldi, Lidl és Interspar élelmiszerárait vizsgálta meg. Kiderült: a tej, a hús, a cukor, a gyümölcs, a csoki is drágább Bécsben, mint Budapesten – írja a Metropol.

Borítóképen: Az Osztrák-Magyar Monarchia fölbomlása (forrás: wikimedia, szerző: Szajci, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

A Ripost azóta készített egy újabb ilyen árösszehasonlítást, immár nem az élelmiszerekről, és kiderült: az ünnepi ajándékvadászat alkalmával a Kik, a Takko Fashion és Pepco esetében is kivétel nélkül minden olcsóbb a magyar üzleteikben, mint Ausztriában!

Előző hasonló cikkünk kapcsán dőltek az olvasói kommentek is, és ezek is visszaigazolták: lehet, hogy kint a bérek is magasabbak, de tényszerűen nem igaz, hogy Bécs olcsóbb lenne, mint Budapest, épp ellenkezőleg. Ez csupán hangulatkeltés a mindenkinek nehéz gazdasági helyzet idején…

Vélemény: Mi nem fogunk belemenni ebbe a vitába, ugyanakkor saját tapasztalataink is igazolják a fent leírtakat. De – és ezt fontos hozzátenni! – mi nem végeztünk reprezentatív felmérést. Ugyanakkor tényleg nem kell bedőlni mindennek!

Ajánlott Cikkek