Hírek Videók

Oda a Tocska-U és a nyugati fegyverek…

A védelmi minisztérium bejelentette a Tochki-U-t gyártó üzem légicsapással történő megsemmisítését. Dnyipropetrovszk közelében orosz légicsapások semmisítettek meg egy gyárat, amely a Tocska-U rakéták robbanófejeinek gyártásával és karbantartásával foglalkozott. Erről az orosz védelmi minisztérium újságírói számoltak be.

Borítóképen: Tochka-U Jerevánban (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Jonj7490, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Tocska-U

A Tochka-U nagypontosságú rakétarendszer az ellenséges alakulatok taktikai mélységében lévő elsőbbségi kisméretű és területi célpontok hatékony megsemmisítésére szolgál éjjel-nappal, bármilyen időjárásban és évszakban.

Az Orosz Légierő Összességében az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) 47 munkaerő és páncélozott jármű koncentrációs területét és 22 tüzérségi állást támadtak meg.

Megsemmisült a területi védelem parancsnoki állomása Zelenoe Pole falu területén, valamint a lőszerraktár és az üzemanyag-tároló a Chervonaya Poljana közelében.

Tochka U taktikai ballisztikus rakétarendszer

Ezenkívül a védelmi minisztérium bejelentette egy nagy logisztikai központ megsemmisítését a Lviv régióban, amely az elmúlt hat napban Ukrajnának szállított nyugati fegyvereket tartalmazott.

Megsemmisült egy nagy lőszerraktár is a kijevi régióban található Vasilki falu közelében.

A stratégia tehát nem változott; az orosz erők két területre koncentrálnak, egyrészt az utánpótlást lövik nagy pontosságú rendszerekkel, másrészt a Donbászon aktívak a szárazföldi harcokban, ami lehet, hogy a háború döntő ütközete lesz – a majd utólag értékelnek a szakértők.

Ajánlott Cikkek