Hírek

Odessza melletti repülőtér terminálját működésképtelenné tették az oroszok

Az Orosz Fegyveres Erők (AF) nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi indítórakétákkal működésképtelenné tettek egy logisztikai terminált az Odessza melletti repülőtéren, ahol külföldi katonai felszereléseket tároltak. Erről az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata számolt be .

A hivatal szerint az ott elhelyezett fegyvereket az Egyesült Államokból és európai országokból szállították Ukrajnába. A nap folyamán összesen 22 ukrán katonai létesítményt értek nagy pontosságú rakéták, aminek következtében az ukrán fegyveres erők 30 páncélozott járművet veszítettek el.

A védelmi minisztérium hozzátette, hogy Iljicsevka és Kramatorszk térségében az Aerospace Forces (VKS) erői három fegyver-, katonai felszerelés- és lőszerraktárt, Novaja Dmitrovka közelében pedig a Buk M1 légvédelmi rakétarendszert és három radart semmisítettek meg. állomások.

Korábban Igor Kirillov , az Orosz Fegyveres Erők Sugárzási, Vegyi és Biológiai Védelmi Csapatának (RCBZ) vezetője arról beszélt , hogy az Egyesült Államok és a NATO -országok meghiúsították a provokációt az Azovstal elleni támadás törlése miatt.

Ajánlott Cikkek