Erdély Foci Hírek Sport

Olvasónktól: Szomszédom, egy román lány

Van ilyen. Semelyikük nem hibáztatható a szomszédi viszonyért, de sokszor nem kellemes. ☹ Budapest egyik kerülete, olvasónk élethelyzete, melynek ismertetésére engedélyt adott. Személyét nem tárjuk fel, ez maradjon a mi titkunk, de jól szemlélteti a viszonyokat.

Borítóképen: Sepsi OSK logó (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Kertész Dávid, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

„Közös képviselő vagyok a házunkban. Van itt kárpátaljai magyar, székely hölgy a párjával, aki született budapesti, egy öreg ügyvéd meg egy válófélben lévő fiatal hölgy a kisfiával. Vegyes a társaság. Na meg itt lakik a román lány, aki – mint mindenki más – nekem adja ide a közös költséget” – írja olvasónk.

Ez nem ritka jelenség Budapesten, ahogy máshol sem, vegyes a társaság, de – mint azt olvasónk jelezte – ebből probléma nincs, még ha vannak is, akik szívesen elbeszélgetnek egymással, mások meg inkább távolságtartóak. De vissza a történethez!

„A román lány rendben hozza a pénzt, amit a ház fenntartására költünk, és mindig – persze angolul, mert igaz, hogy tíz éve Magyarországon él, „állítólag” nem tud magyarul… – próbál szóba elegyedni, mert ő az, akivel annyira nagyon nem érintkeznek a többiek.” – folytatódik a levél.

És itt jön a „gikszer”… Olvasónk – Sepsi OSK drukkerként – úgy gondolta, rajongása tárgyát meg kell jelenítenie teraszán, ahol egyébként rendesen a havidíj átvétele történik.

„Jön a román lakó, hozza a pénzt. Udvariasan üdvözlöm, hiszen nő, nem lehetek udvariatlan akkor sem, ha… De a lényeg; rám néz, azt mondja; „Common cost!”, majd az OSK sálra tekint, ami a teraszt díszíti, és ijedten elszalad!” – így a történet.

Olvasónk nem fűzött hozzá semmi egyebet, csak mi kérdezzük; Talán a rokonai Bukarestben élnek, és hallotta, hogy mostanság ott magyarok szoktak ünnepelni fontos mérkőzések után?

Nem tudni, pedig a székely szurkolók nem agresszivitásukról híresek, hanem kitartásukról. Lehet, hogy éppen ettől ijedt meg???

Ajánlott Cikkek