Hírek

„Orbán népének nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött” – vélekedik a liberális értelmiségi

Úgy tűnik mostanság a liberális szó az mintha egyet jelentene a megbélyegzővel, onnan meg már csak egy lépés a kirekesztés, de ez senkit nem zavar „odaát”… Valamiért „nekik” lehet! Radnóti András, a Momentum egykori vezető külpolitikusának édesanyja, Csáki Judit újságíró, színházkritikus minősíthetetlen stílusban kommentálta az országgyűlési választás eredményét. Csáki (azóta már törölt) bejegyzésére Schiffer András ügyvéd, az LMP alapítója és volt tagja válaszolt.

Borítóképen: Egy 2011-es tanulmányban a konzervatív nézeteket valló diákoknak általában nagyobb volt az amygdala*, mint a liberális nézeteket valló diákoknak (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Mmoult24, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

És úgy tűnik, mostanság minden napra jut egy olyan Schiffer András megnyilatkozás, amit viszont azzal együtt is érdemes elolvasni, hogy ő is a liberálisnak vallja magát. Úgy tűnik, vannak különbségek, és Schiffer András személye az, aki megmutatja, micsoda elementáris baromság az egész dolog, amibe a liberalizmus jelszavával – mások, akik szintén liberálisnak képzelik/hazudják (!) magukat – belerángattak sok olyan választót, akik most értelemszerűen csalódottak…

A Momentum egykori külpolitikusának édesanyja ekképpen vélekedett a magyar emberekről a választási eredmény kapcsán:

„…Orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement – elképedtem, amikor a névjegyzékben láttam, hogy mennyi idősek, és mennyivel néznek ki többnek annál.”

„Sok a cigány, sok köztük kevésért megvehető, meg is veszik őket, a szavazatukat is. Az országból, a világból nem értenek semmit, nem is akarják. ez a többség, mint látjuk.”

Schiffer András saját bejegyzésében idézte Csáki szavait, amit „Csáki Judit a Fidesz 2026-os négyötödös győzelmét megalapozó munkájaként” határoz meg. Szerinte Csáki „ráébredt arra, hogy a hatalom a népé”, és hozzáteszi:

„Tudja kedves Csáki Judit, egy drámaíró egyszer azt mondta, hogy maguk nem választást akarnak nyerni, csak be akarnak ülni a zsűribe. Hát most a nép megmondta, hogy nem kér a zsűriből. Ideje volt.”

Mi még egy észrevételt szeretnénk tenni:

Vajon Csáki Judit honnan tudja, hogy melyik választópolgár kire szavazott? Talán, amikor kiosztották a szavazólapokat, rákérdeztek? Vagy amikor összeszámolták, azonosították azokat (hogyan?), akik a Fideszre szavaztak?

Komoly kérdések ezek egy komolynak szánt, de komolyan nem vehető megszólalással kapcsolatban, amira csak azt tudjuk mondani, hogy „elkövetőjük” okosabb maradt volna, ha nem szólal meg…

Ui.:

Innen is üdvözöljük a sokfogú, iváló látású, vagy csilivili szemüveges, slank, és sikeres liberálisokat, akik sokkal fiatalabbnak látszanak, mint a valós életkoruk, semmiképpen nem cigányok, és nem megvehetők, az országból és a világból mindent (is) értenek!

*: A kutatások azt mutatták, hogy elsődleges szerepe van az érzelmi reakciók feldolgozásában és raktározásában, így az amigdalát a limbikus rendszer részének tekintik.

Ajánlott Cikkek