Hírek

„Orbán vezeti az EU-lázadást”

A Daily Express lejárató cikke kiváló példája annak, hogy an is járnak el egyes sajtóorgánumok – nyilvánvaló politikai motiváció mentén – azokkal, akik a tolerancia bajnokaiként véleményterrorra törnek. A lap azt írja, hogy Orbán Viktor vezeti azt a lázadó (???) blokkot az Unióban, amely nem akarja leállítani az orosz olaj- és gázimportot.

Borítóképen: Menedzsment – ​​Nem tudok hazudni (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: BAUSCHRON, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

És van még egy „vád”, amit nyilván igen súlyos megállapításként tesz a lap, amely így szól: „Orbán több mint egy évtizede szoros üzleti kapcsolatot ápol Moszkvával is.”

Kell mondani, hogy a szankciók ellenére mely országok voltak, amelyek mégis fegyvereket, fegyver-alkatrészeket szállítottak Oroszországba?

És az is igaz, hogy nem Magyarország az, amely tényleg óriási üzleteket köt Oroszországgal, sokkal inkább Németország és Franciaország – hagy csak éppen Európa két vezető hatalmát említsük. De ez még semmi, a cikk ugyanis – úgy a vége felé, mintegy mellékesen… – megjegyzi, hogy egyébként;

„Szintén nem akarja igazán betiltani az orosz importot Ausztria, Olaszország és Hollandia, akik attól tartanak, hogy a lépés káoszt okozna gazdaságukban és energiabiztonságukban.

Németország, bár az elmúlt hetekben hangnemet változtatott, riadalmat keltett a Putyinnal fenntartott kapcsolatok megszakítása miatt, mivel a gáz 40 százaléka Oroszországból származik.”

Kérdéseink:

  • Milyen lázadás?
  • Ki ellen?
  • Ki az, aki eldönti, hogy mi az a lázadás?
  • Lázadásról vagy nemzeti érdekekről, netán a vélemények sokszínűségéről van szó?
  • Biztos, hogy Orbán Viktor beszélte rá az említett országokat, hogy ne akarják betiltani az Oroszországból érkező energia-importot?
  • Az említett országok vezetése vajon nagy barátja Magyarország kormányának?
  • Azt is Orbán Viktor intézte, hogy Németország erős függésbe került az orosz energia-importtól?

Nos, ha ezeket a kérdéseket a kicsit sem kedves újság még annyira sem kedves cikkírója megválaszolja, akkor valószínűleg belátja (ha képes erre), hogy marhaságokat ír – de ezt rendelték tőle… Ez utóbbi nem mentség, hanem bizony súlyosbítja a hazug állításokat!

Ajánlott Cikkek