Hírek

Orosz ajánlat: területért cserébe leállhatnak Ukrajna áramhálózatának támadásával

Dimitrij Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke és miniszterelnöke, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője ugyanis elmondta, abban az esetben felhagynának a bombázásokkal, ha területeket kapnának – írja a Washington Examiner.

Borítóképen: A nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszer kilövi a hadsereg új sorozatvető rakétarendszerét a White Sands rakétatávolságon végzett tesztelés során (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Az amerikai hadsereg fényképe, licenc: közkincs) A kép illusztráció

„Ehhez el kell ismerni a különleges katonai művelet keretein belül Oroszország követeléseinek legitimitását és annak eredményeit, ami az alkotmányunkban is tükröződik” – írta a közösségi médiában Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, volt orosz elnök, majd hozzátette:

Akkor az áramellátás helyzete javulni fog.

Putyin nyilvános találkozót tartott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel, hogy kijelentse: „300.000 ember toborzásának feladatát befejeztük” – fogalmazott a védelmi miniszter, mondván:

A hadsereg arra törekszik, hogy csak képzett hadköteleseket küldjön a harcokba.

„Különös figyelmet fordítunk erre” – mondta Shoigu. „Ez azért van, mert csak jól képzett és jól felszerelt katonákat lehet a frontra küldeni.”

Zelenszkij elegendő légvédelmi rendszert próbál beszerezni a nyugati hatalmaktól ahhoz, hogy megvédje az ukrán városokat a bombázásoktól.

„A világ második hadserege egyre kisebb lesz” – mondta Oroszországra utalva. „Az ellenség veszteségei egyre nagyobbak lesznek. Bízom benne, hogy az ellenséges propaganda nem működik, a provokációk nem működnek, a fenyegetés nem ijeszt meg. Egy kemény tél sem riaszt el minket.”

Véleményünk:

Már a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy a hátország kritikus infrastruktúrájának támadása a háború része (azt mindenki döntse el, hogy ez terror, vagy sem, nem mi fogjuk ezt eldönteni!), és várható volt, hogy megjön az orosz ajánlat.

Zelenszkij szavai pedig bizonyos szempontból leleplezőek, mert a háború egyik célja – legalábbis a tengerentúlon -, hogy az orosz hadipotenciált csökkentsék.

Ajánlott Cikkek