Hírek

Orosz diplomata: „Moszkva nem fogja eltűrni, hogy Kijev és a Nyugat megtámadja a Donbászt!”

Igen, egyre valószínűbb, hogy Zelenszkij és színtársulata veszélyes játszmába kezd, amennyiben támadást forgat a fejében! A címben idézett mondat nem mástól, mint Konsztantyin Gavrilovtól hangzott el, aki a katonai biztonságról és fegyverzetellenőrzésről szóló bécsi megbeszélések orosz delegációjának vezetője. Ennél egyértelműbb jelzés nem kell, és ha most ehhez hozzátesszük Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő szavait, aki elhamarkodott lépésnek nevezte az amerikai állampolgárokat Ukrajna elhagyására felszólító közleményét, egész egyértelmű, mi készül…

Borítóképen: A Donbass Zászlóalj önkénteseinek kiképzése a Nemzetőrség Nemzetőrsége kiképzőbázisán (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: ВО Свобода)

Nem, semmiképpen nem szeretnénk, hogy ez bekövetkezzen, de akárhogy is nézzük, az amerikai diplomácia pontosan tudja mi zajlik Kijevben, hiszen javarészt éppen Washington mozgatja a szálakat.

Az is egy érdekes dolog, hogy az események ilyetén fordulatára éppen akkor kerül sor, amikor megérkezik egy méretes hadianyag szállítmány Kijevbe… Talán éppen ez a „cucc” hiányzott ahhoz a kritikus tömeghez, ami az ukrán „atombomba” robbanásához kell? Nem tudni, de veszélyesen egyirányba mutatnak a dolgok!

Konsztantyin Gavrilov egyébként az Izolenta live YouTube-csatornán fejtette ki mindezt:

De volt ott még más is! Gavrilov azt mondta, komolytalanok azok a fenyegetéseket, amelyek az olaj- és gázexportőr Oroszországot azzal fenyegetik, hogy egy Ukrajna elleni agresszió esetén lekapcsolnák a SWIFT fizetési rendszerről. Szerinte ez egész egyszerűen lehetetlen. Irán példájára hivatkozott, arra az országra, amelynek esetében szerinte eredménytelen volt az intézkedés.

Ezek után felszólította a briteket, hogy hagyjanak fel a dezinformációs hadjárattal, nevezetesen a Foreign Office arra a vádjára emlékeztetett, mely szerint Moszkva oroszbarát kormányt akar hatalomra juttatni Kijevben. Moszkva nyilván örülne egy oroszbarát kormánynak, de amit a Foreign Office állít az tényleg elég nonszensz, hiszen a megjelölt személyt csakis abban az esetben lehetne hatalomra juttatni, ha totális katonai letámadást hajtanának végre az oroszok. Erre pedig aligha kerül sor, mert „többe kerül a leves, mint a hús”…

Jevhen Murajevet egyébként kitiltották Oroszországból (ő lenne a bábkormány vezetője), és a RIA Novosztyi hírügynökség szerint Murajev 2018 decembere óta az orosz szankciólistán szerepel! Hát ez így elég gyenge sztori a britektől…

A következőkben még arról volt szó, hogy az oroszok által 2021. december 15-én benyújtott, a biztonsági garanciákra vonatkozó javaslatok átvétele óta egy időhúzás folyik, mert válasz ugyan nincs, de beindult egy igen erőteljes dezinformációs kampány Oroszország ellen, amelyben Oroszországot “agresszorként”, valamint “a civilizált Európa ellenségeként” állítják be.

Ahogy látjuk tehát, Oroszország nem fog engedni Donbász ügyében, így nem marad más, mint hogy Kijev egyszer tényleg megpróbálja megalkotni a föderális Ukrajnát, és választásokat kiírni a szakadár területekre.

Ez pedig egyre inkább a körmére ég a Zelenszkij-csapatnak, és igazság szerint a nemzetközi jog sem igen adna neki igazat, ha Moszkva ezügyben citálná bíróság elé. Legalábbis, ha az a bíróság tényleg szakmai alapon dönt…

Ajánlott Cikkek