Hírek

Orosz ellenintézkedéseket tárgyal az Állami Duma

Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke Telegram csatornájában bejelentette, hogy új törvényjavaslatokat tárgyal a parlament alsóháza. Mindegyik különböző iparágakat érint, és a nyugati szankciók elleni nyomás ellen irányul majd.

Borítóképen: Az Állami Duma épülete (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: 23artashes, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

„Ezeket a polgáraink és a gazdaság védelmét célzó kezdeményezéseket a tavaszi ülésszak során mindenképpen mérlegelni fogjuk. Mindegyik szerepel az Állami Duma kiemelt napirendjén. Külön szeretném megjegyezni a piacunkról való kivonulást bejelentett külföldi társaságok külső irányításáról szóló törvénytervezetet. Az intézkedés lehetővé teszi a munkahelyek megmentését” – írta Volodin.

A bíróság döntése alapján lehetőség nyílik külső ügyintéző kijelölésére.

Ezen kívül még az oktatásban tervezett lépéseket, és a külföldiek egyszerűsített oroszországi tartózkodási engedélyének egyszerűsítéséről számolt be Volodin.

A lényeg azonban a külföldi vállalatok irányításáról szóló törvénytervezet, ami a munkahelyek mellett arra irányul, hogy a tevékenységével felhagyó vállalatokat tovább lehessen működtetni, így próbálják ellensúlyozni a kivonulások jelentette gazdasági károkat, illetve értelmetlenné tenni a tevékenység felfüggesztését.

Ajánlott Cikkek