Hírek

Orosz katonai szakértő a brit SAS-nek tulajdonítja a krími szabotázst

Az augusztus 16-i krími szabotázs a brit különleges erők munkája lehetett. Ezt a véleményt egy orosz katonai szakértő, Alekszej Leonkov, a Fatherland folyóirat Arzenáljának szerkesztője fejtette ki a Telegram csatornáján.

Borítóképen: Szabotázs- és felderítőcsoport fegyvere és felszerelése (forrás: Dpsu.gov.ua / commons.wikimedia.org, szerző: nincs megjelölve, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Tűz ütött ki az egyik katonai egység lőszertároló helyén a Krím Dzsankojszkij járásában található Maiskoye vidéki település közelében. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az incidens következtében senki sem sérült meg súlyosan.

A robbanások számos polgári létesítményben, köztük elektromos vezetékekben, erőművekben, vasúti sínekben és lakóépületekben okoztak károkat.

Leonkov szerint a köztársaságban egy szabotázs- és felderítő csoport (DRG) működik, amely korábban a haditengerészet (haditengerészet) szevasztopoli főhadiszállásán dolgozott.

„Akkor volt Novofedorovka, most Dzsankoj. A szabotázs útvonala alapján a DRG elhagyja a Krímet” – írta Leonkov, és hozzátette, hogy…

Az elkövetés módja és mintázata hasonló az SAS akciókhoz.

Ajánlott Cikkek