Hírek

Orosz McDonald’s: Hamarosan nyitás

A magunk részéről nem hiányolnánk a világból az olyan gyorséttermeket, mint a címben említett, ugyanakkor természetesen elfogadjuk, ha valakinek az akármilyen menü a kedvenc étele. Ez nyilván sokak esetében van így Oroszország esetében is, ahol hamarosan újranyitnak az étteremlánc üzletei.

Borítóképen:  McDonalds, Moszkva, Pushkinskaya – 2013 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Artem Svetlov, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

A Puskinszkaja téren a lánc zászlóshajójának számító éttermének épületén is található egy megfelelő plakát. Azt írja ki: „Munka folyamatban.”

Június 3-án Alexander Govor, az Orosz Föderációbam működő éttermek új üzlettulajdonosa bejelentette, hogy a McDonald’s éttermek Oroszországban két hónapon belül nyitnak. Elmondása szerint jelenleg 840 étterem áll készen az újraindításra. Ezzel egyidejűleg június 12-én megnyílik az első moszkvai étterem.

Május 23-án vált ismertté az oroszországi McDonald’s lánc új név kidolgozásáról. A forrás szerint két latin betűt használnak majd jelként – Ms-t, míg az M maradhat márkajelzés. Megjegyzendő, hogy az anyavállalat részt vett a projekt kidolgozásában. Az éttermek étlapja koncepcionálisan nem változik: az ételek elnevezése a lehető legközelebb állhat a klasszikus McDonald’s menühöz.

Mint írtuk fentebb, különösebben nem lelkesedünk az amerikai típusú gyorséttermekért, de látni kell, hogy ez a történet is üzen valamit:

A nyugati szankciók meg kivonulások totálisan értelmetlenek, ráadásul éppen az amerikai vállalatok azok, amelyek úgy egyébként valójában megkerülik a szankciókat, ugyanis – mint például ebben az esetben – egy 15 éves időtartamra vonatkozó visszavásárlási opciója van az amerikai vállalatnak.

Ajánlott Cikkek