Hírek

Orosz rakéták megsemmisítették az ukrán MLRS “Grad” három ütegét

Az orosz rakétacsapatok és tüzérség megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) 41 parancsnoki állását. Ezt az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője , Igor Konasenkov vezérőrnagy jelentette be .

Elmondása szerint 583 zónát találtak el az ellenség munkaerővel és katonai felszerelésével, több mint 70 aknavető és tüzérségi egységet, köztük a Grad többszörös kilövő rakétarendszer (MLRS) három ütegét és a falu közelében található Bukovel elektronikus hadviselési állomást (EW). Annovka a Nikolaev régióban.

Korábban, május 22-én Konasenkov elmondta , hogy az orosz hadsereg és hadműveleti-taktikai repülés az elmúlt nap folyamán több mint kétszáz katonát semmisített meg az ukrán fegyveres erőkből. Letiltott 38 egység katonai felszerelést. Sztrájkot mértek az ukrán fegyveres erők 26 munkaerő- és haditechnikai koncentrációs területére.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én bejelentette egy különleges hadművelet megkezdését a Donbászban. A döntés a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság (DNR és LNR) elismerését követően született.

Ajánlott Cikkek