Hírek Videók

Orosz támadás: megvan az időpont, figyeljük a jeleket!

A legmagasabb fokú riasztást adta ki a tokiói külügyminisztérium az Ukrajnával kapcsolatos biztonsági válság és a helyzet hirtelen elmérgesedésének veszélyére hivatkozva. Az állampolgárait Ukrajna azonnali elhagyására felszólító figyelmeztetés oka feltehetően az, hogy az Egyesült Államokban totális háborús hangulat van, a külügy szintén az ország elhagyására szólított fel, és a hírszerzés immár pontos dátumot is magadott a támadás időpontjára vonatkozóan, valamint a CNN megírta, hogy milyen jelekre kell figyelni, amelyek előre jelzik az orosz totális támadást!

Borítóképen: A „Hadsereg-2016” nemzetközi haditechnikai fórum ötödik napja. Moszkvai régió, Patriot park, 2016. szeptember 10. (forrás: http://mil.ru/army2016/photo/gallery.htm?id=32289@cmsPhotoGallery via commons.wikimedia.org, szerző: Сергей Бобылев / Sergey Bobylev @ Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma, licenc: CC BY 4.0)

Korábban több alkalommal is előfordult, hogy az ukránok maguk azt mondták, értik a nyugati aggodalmakat, meg tudják, hogy ott van az a 130.000 orosz katona és a fegyverek, de ez tulajdonképpen eddig is így volt, ők 2014-től hadban állnak, de most Dmitro Kuleba – 48 órát adva a válaszra – közösségi oldalán ultimátumszerű felhívást tett közzé arra vonatkozóan, hogy Moszkva adjon részletes magyarázatot az Ukrajnával szomszédos területeken és az ideiglenesen megszállt Krím félszigeten folytatott katonai tevékenységéről.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a kommunikációs hadjárat végre sikert ért el, lassan mindenki elhiszi azt, amit sokszor hall a médiából – akár igaz, akár nem… De nézzük, hogy mivel riogatnak most, mik azok az egész konkrét rémségek, amiket Washingtonban jeleznek!

Az orosz katonai gyakorlatok az ukrajnai határ közelében erősítik az inváziós félelmeket

A német Der Spiegel szerint minden eddiginél komolyabb figyelmeztetést kaptak a NATO-szövetségesek a Központi Hírszerző Ügynökségtől (CIA), valamint a hadseregtől. A német kormányt is tájékoztattak arról, hogy a támadás jövő hét szerdán, azaz február 16-án lesz!

A Spiegel szerint nem csak a konkrét időpont meghatározása történt meg, hanem abban a leiratban, amit kaptak a NATO-tag kormányok azt is pontosan leírták, honnan, milyen útvonalon fog bekövetkezni az invázió. A meg nem nevezett források azt állítják, hogy az anyag meglehetősen részletes, és megbízható információkkal alátámasztott, így hinni lehet a benne foglaltaknak.

Az Egyesült Államok szerint a napokban megkezdődhet az orosz támadás Ukrajna fővárosa, Kijev ellen

Nem tudni, hogy ugyanezen dokumentum alapján, vagy pusztán logokai következtetések, és saját források alapján, de a CNN közölt egy cikket arról, hogy mik lehetnek az orosz támadást megelőző jelek, melyeket figyelni kell. Ezek a következők:

  • Ukrajna energiahálózatát érő kibertámadás
  • Az orosz zászlóaljak és tankok mozgása és lőtávolságba kerülése a határ mentén
  • Egy nagy hatótávolságú rakétatámadás

Nem tudjuk tehát, hogy azonos információn alapulnak ezek a hírek, vagy sem, de van egy közös jellemzőjük;

Bár a hírek forrásaként minden esetben valamilyen hivatalos, állami védelmi, katonai szervet, vagy magát a NATO-t jelölik meg, az informátorok nem ismertek!

Több tucat orosz tank csap le egyszerre Ukrajna védelmi vonalaira!

Ezzel együtt érdemes továbbra is követni az eseményeket, mert tényleg igen nagy a feszültség, de azt azért el kell mondani, hogy amikor pontosan tudható, hogy egy támadás mikor és hogyan történik meg, az a támadás általában nem szokott bekövetkezni…

Ajánlott Cikkek