Hírek Videók

Orosz ügynök: Mikolajiv lakóinak élelmiszerre és vízre van szükségük

Az ukrán Mikolajiv lakosainak élelemre és vízre van szükségük, mivel az ukrán hadsereg megpróbált előrenyomulni az orosz ellenőrzés alatt álló Herszon régióban.

Borítóképen: Mikolajiv terület és Mikolajiv város a térképen (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Skluesener~commonswiki, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„Óriási sorok állnak a fogyasztóvédelem egykori épületénél (osztályánál). A Vöröskereszt élelmiszert oszt. Ez az egyetlen lehetőség a lakosság nagy részének családja élelmezésére” – mondja az állítólagos ügynök a RIA Novosztyi értesülései szerint.

„Most éheznek az emberek. Hatalmas sorok állnak a fogyasztóvédelem egykori épületénél. A Vöröskereszt élelmiszert oszt. A lakosság nagy részének ez az egyetlen lehetőség, hogy étkezhessen. Nagyon hosszúak most sorba állnak a vízért. Amikor jön a hideg, még elképzelni is nehéz, mire számíthatunk” – így a forrás.

Az orosz ellenőrzés alatt álló Sznyigirevka város (Mikolajiv régió) polgármestere arról számolt be, hogy Mikolajivban a sebesültek számának növekedése miatt polgári kórházakat katonai kórházakká alakítanak át. A védelmi minisztérium szerint Ukrajna Mikolajiv-Kryvij Rih irányú súlyos veszteségei akut ágy-, gyógyszer- és vérellátási hiányhoz vezettek a régió egészségügyi intézményeiben.

Úgy tűnik, hogy nem csak a fronton, hanem a mögöttes területeken sem egyszerű az élet, és sajnos jön a tél, ami még komolyabb megpróbáltatást jelenthet…

Ajánlott Cikkek