Szavazás Vélemény

Orosz-ukrán konfliktus

Azt csakis Vlagyimir Putyin tudhatja, hogy mi az igazság az állítólagos orosz tervvel kapcsolatban, ami Ukrajna megtámadásáról szól. Az oroszok azt állítják, hogy a fenyegetés miatt sorakoznak fel a határ mentén, az ukránok viszont fenyegetve érzik magukat, ezért a nyugati országoktól kér és kap segítséget, így részükről is fokozódik a nyomás. Joe Biden amerikai elnök pedig állítólag a héten dönt az Európában állomásozó csapatok létszámának megtízszerezéséről!!!

Borítóképen: Ukrajna és Oroszország (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Aris Katsaris)

A múlt héten volt egy kisebb kommunikációs zavar, amikor Biden eléggé félreérthetően mintha azt mondta volna, hogy invázió és behatolás között különbség lenne, és utóbbi esetben nem is nagyon lépne az Egyesült Államok és a NATO. Ez persze inkább csak következtetés volt az ukránok részéről, de felvet egy újabb forgatókönyvet a jövőre nézve. Ezzel háromra bővült azon lehetséges történések köre az esetleges katonai összecsapásra vonatkozóan.

Az eddigi két verzióra Biden félrement nyilatkozata világít rá, nevezetesen, hogy egy esetleges orosz támadás két verziója lehetséges. Az egyik, hogy az oroszok a szakadár területekre hatolnak be, és aztán a Krím mintájára annektálják azokat. A másik egy totális támadás, azaz invázió, ami Ukrajna teljes elfoglalását célozza. A harmadik viszont az, hogy Kijev támad a szakadár területekre, és ennek hatására megindulnak az orosz csapatok is.

Hangsúlyozzuk, hogy ezek csak teóriák, és mindegyik forgatókönyv szörnyű következményekkel jár, ugyanakkor kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére!

SZAVAZÁS!

Ajánlott Cikkek