Hírek

Orosz vagyonok lefoglalása

Szankció. Egy eszköz, amit a Nyugat alkalmaz. Annak idején ezt nálunk államosításnak nevezték, más térségekbe megbiztosan más eufemizmust alkalmaznak ilyen esetekben. Oligarchák. Oroszok. Vagyonukat lefoglalják. Nem más ez, mint oltári nagy képmutatás. Elmondjuk miért!

Borítóképen: Pár dollár… (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Nigel lollollol, licenc: CC BY-SA 4.0)

Az olasz rendőrség közölte, hogy négy oligarcha vagyonára csaptak le. lefogalalták Aliser Uszmanov szardíniai villáját, valamint Vlagyimir Szolovjev Comói-tónál fekvő villáját. Szintén lefoglalták Oroszország leggazdagabb emberének, Alekszej Mordasovnak a jachtját, és ugyanígy jártak el Vlagyimir Putyin közeli barátjának, Gennagyij Timcsenkónak a hajójával – írja a HVG.

Miközben Magyarországot A Nyugat Oroszország nagy barátjaként mutatta be a nemzetközi közvélemény előtt, az orosz gazdagot Nyugaton költötték számolatlanul dollármillióikat. Hajók, luxusingatlanok, focicsapatok, mindennél drágább fogyasztási cikkek.

Jól jött a pénz, jól ment az üzlet, de most, amikor kínossá vált az orosz kapcsolat, mi történik? Lefoglalják az orosz vagyonokat…

Talán nem legálisan szerezték azokat a nagy értékű ingatlanokat, és minden mást, amin a Nyugat gazdagodott meg? Ha nem így volt, miért a lefoglalás? Ha pedig törvénysértő módon szereztek hihetetlen értékű vagyonelemeket, azt hogyan tehették meg a Nyugat bűnrészessége nélkül?

Nem, egy kicsit sem sajnáljuk azokat a gazdag oroszokat, akiknek a vagyona most fuccsol be Európában, csak azt nem értjük, hogy a jog hogyan érvényesül azon a földrészen, ahol a római jog rügyet eresztett jópár évszázaddal ezelőtt…

Ajánlott Cikkek