Hírek

„Oroszország az átfogó támadás második hullámát készíti elő”

Ezt állítja Olekszij Danilov a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy Ukrajnának készen kell állnia! A titkár leírta azt is, hogy eddig sikeresen ellenálltak a támadásoknak, és sikerült megtörni az oroszok legyőzhetetlenségébe vetett hitet.

Borítóképen: Vasúti híd Dnyipropetrovszkban (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Alex Breko, licenc: CC BY 3.0) A kép illusztráció

„Ellenálltunk az orosz orkok első, legnehezebb támadási hullámának. A világ legmodernebb és legerősebb putyini hadsereg mítosza szertefoszlott, és hamuvá lett a Kijev, Harkiv, Cernyihiv és Mikolajiv felé vezető utakon.”

Danilov arra figyelmeztetett, hogy a fő hangsúly a második hullámban délen lesz, ahol az oroszok megpróbálják elzárni Ukrajnát az Azovi-tenger és a Fekete-tenger kijárataitól. Ezzel együtt azonban más területeken is lehet támadásra számítani. Így ír:

„Az ellenség terve a kulcsfontosságú városok bevétele, az ukrán fegyveres erők kivéreztetése, humanitárius katasztrófa előidézése a polgári lakosság számára.”

A titkár elmondta, hogy Kijev és Dnyipro védelméhez átcsoportosításokat hajtanak végre, újabb, modern fegyverekkel szerelik fel a katonaságot. A végére pedig megfogalmazott egy fenyegetést:

„Oroszok, soha ne harcoljatok az ukránok ellen, előbb-utóbb eljutunk hozzátok, hogy visszafizessük az összes felhalmozott adósságot, és évszázadokra előre benyújtsuk a számlát.”

Úgy tűnik tehát, hogy az ukránok arra számítanak, hogy az orosz erők fokozzák a nyomást. Erre minden bizonnyal megvannak az eszközeik is, mert a háború eddigi menete során mintha nem nagyon vetettek volna be csúcskategóriás fegyvereket.

Ajánlott Cikkek