Hírek

Oroszország azzal vádolta Európát, hogy felbecsülhetetlen értékű orosz festményeket akartak lefoglalni

Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke lopási kísérleteknek nevezte Oroszország tulajdonában levő festmények lefoglalási kísérletét.

Medvegyev azzal vádolta Európát, hogy “próbál zsebre tenni” orosz festményeket, és lopásnak nevezte a nyugaton történő lefoglalási kísérleteket .

„Ez jellemző Dosztojevszkijt, Csehovot, Sosztakovicsot és Puskint igyekeznek az európai kultúrából kiírtani, színházakból tiltják ki. Viszont ideiglenesen külföldön található anyagi értékeinket formális késleltetéssel igyekeznek elorozni <…> Ügyes európaiak, a saját szemszögükből nézve igen… viszont Oroszország szempontjából egyszerű tolvajok, persze mint mondtam ez nézőpont kérdése” – írta a Biztonsági Tanács alelnöke.

A politikus hozzátette: az uniós bürokrácia arra kényszerítette Finnországot “távlati “szankciók” ürügyén, hogy a határon hagyja az Ermitázs , a Tretyakov Galéria és a Puskin Múzeum festményeit, amelyeket Olaszországban és Japánban állítottak ki. „Óriási erőfeszítéseknek” köszönhetően Oroszország elérte, hogy kiadják az alkotások szállítására vonatkozó engedélyt.

Ugyanebben a kiadványban Medvegyev jó leckének nevezte az európai orosz festmények helyzetét az egész világ számára. A kultúra területén való együttműködéshez „normális civilizált országokat kell választani, amelyek számára a nemzetközi jog nem üres kifejezés”.

Ajánlott Cikkek