Hírek

Oroszország és Törökország megegyezett a rubelkereskedelemről

Erdogan török ​​elnök: Moszkva és Ankara megegyezett a rubelkereskedelemre való átállásról.

A török elnök szerint ez „pénzt fog hozni Moszkvának és Ankarának”. Erdogan hozzátette:

Tárgyalt orosz kollégájával a Mir kártya törökországi használatáról, és ebben az ügyben komoly előrelépések vannak – az országban öt bank dolgozik ezen.

Így az orosz turisták orosz bankkártyával vásárolhatnak és fizethetnek a szállodai szállásért. Az államfő megjegyezte, Ankara mindenféle támogatást nyújt azoknak, akik a Török Köztársaságban szeretnének befektetni.

Korábban ismertté vált, hogy a thai hatóságok hamarosan bevezetik az orosz Mir kártyát. Emellett Azerbajdzsán is kész elfogadni a Mir bankkártyákat.

A bankkártyákról érdemes tudni, hogy bár terjedőben vannak az alternatív fizetési módok, de még ma is a forgalom 90 százaléka az American Express, a Mastercard, a Visa és a Diners Club kártányáival bonyolítják a világban.

Ezek a társaságok nyilván nyugatiak, és tudni kell – bármely bank is legyen az, amelyik megküldi számunkra a bankkártyát! – a kártyán bonyolított forgalom után jutalékot szednek! Ez nem kis üzlet ám! Csak az American Express – pedig mostanság csökken az üzletméret! – negyedéves szinten 2 milliárd dollár körüli összeget gombol le a világ minden táján, ahol jelen van (és ez kb. a világ összes országát jelenti…).

Ha ezeket kiiktatja Törökország és Oroszország, a fogyasztók költségei ugyan nem feltétlen csökkennek, de a bevétel a két országban marad, az élősködőket pedig kihagyják a „buliból”!

Ajánlott Cikkek