Hírek

Oroszország és Ukrajna 15 pontos béketerve

Oroszország és Ukrajna 15 pontos tervet dolgozott ki tűzszünetről és a csapatok kivonásáról írja a Financial Times

borítókép : https://theowp.org/

Oroszország és Ukrajna a tárgyalások során 15 pontos tervet dolgozott ki, amely tűzszünetet és a csapatok kivonását is magában foglalja Kijev semlegességének és az Ukrajnai Fegyveres Erők (AFU) csökkentésének függvényében. Ez a Financial Times (FT) anyagából vált ismertté a tárgyalási folyamat résztvevőire hivatkozva.

A kiadvány szerint Moszkva és Kijev jelentős előrelépést tett a béke elérését célzó terv kidolgozása terén. Megjegyzendő, hogy ez magában foglalja az ukrán fél elutasítását a NATO -csatlakozási tervtől, valamint azt az ígéretet, hogy nem telepít külföldi katonai bázisokat és fegyvereket a területén az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és más szövetségesek védelméért cserébe.

Az FT ugyanakkor arról ír, hogy Kijev szkeptikus Vlagyimir Putyin orosz elnök béketeremtés és a válság megoldása melletti elkötelezettségét illetően. Az újság szerint az ukrán hatóságok attól tartanak, hogy Moszkva időt próbál nyerni a hadsereg átcsoportosítására és az offenzíva folytatására.

Mikhajlo Podoljak , az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója elmondta, hogy Kijev a biztonsági garanciák ukrán modelljét kínálja, amely azt feltételezi, hogy számos ország kiáll az ukrán fél mellett, ha a másik fél megsérti annak területi integritását. . Szerinte Ukrajna minden alku keretein belül megtartja hadseregét.

Korábban Vlagyimir Medinszkij , az Ukrajnával folytatott tárgyaláson az orosz delegáció vezetője azt mondta , hogy a tárgyalási folyamat nehéz és lassú, de Moszkva őszintén törekszik a mielőbbi békére. Hangsúlyozta, hogy az orosz félnek békés, szabad és független Ukrajnára van szüksége.

forrás: https://www.ft.com

Ajánlott Cikkek