Hírek

Oroszország gazdasági győzelméről ír a Politico amerikai kiadása

Oroszország győz az ukrajnai különleges katonai művelet (háború) eredményeképpen. Ezt a véleményt a Politico amerikai kiadása fogalmazta meg .

A Politico Russia című kiadványában az ukrajnai különleges hadművelet megnyerését jósolta – gazdasági értelemben mindenképp. A kiadvány az ország politikai és gazdasági dominanciáját hirdette. Meg kell jegyezni, hogy Moszkva havi gázexportból származó bevétele megháromszorozódott 2021-hez képest.

Ráadásul Marine Le Pen francia elnökjelölt “egy Oroszországgal rokonszenves politikai tömböt vezet, amely elérhető közelségben van a vezetői pozícióért vívott harcban”. A kiadvány hozzátette, hogy a nyugati vezetők ismét Moszkvába látogatnak, hogy “rávegyék Vlagyimir Putyin orosz elnököt az ukrajnai rendezésre”.

A cikk egyik alcíme nem véletlenül az hogy “Teljes győzelem a gazdasági háborúbant”.

„Összehasonlítva Oroszország vezetékes gázból származó bevételeit, azt láthatjuk, hogy az export növekszik, és a tavalyihoz képest jóval magasabb áron tudnak értékesíteni” – jegyezték meg a kiadvány újságírói.

Korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ország ukrajnai különleges műveletének újabb célpontját nevezte meg. Úgy tervezték, hogy véget vessen az Egyesült Államok világuralmi irányának – hangsúlyozta.

Február 24-én Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette egy különleges katonai művelet megkezdését a Donbászban. A döntés a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság elismerését követte. Ezt követően számos nyugati ország új szankciócsomagokat vezetett be Moszkva ellen.

Ajánlott Cikkek