Hírek

Oroszország húzza az időt…

Igen, egyes vélemények szerint Oroszország abban a helyzetben van, hogy húzza az időt. Érdekes fejlemény, ugyanis eddig „úgy tudtuk”, az oroszoknak sürgős, mert menten összeomlik a gazdaság. Az meg összeomlás helyett kb. nem csinál semmit, „csak” működik… Hogy van ez

Borítóképen: Ukrajna elnöke a lusztráció javítását javasolja (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna Elnöki Hivatala, licenc: CC BY 4.0)

Béketárgyalások. A két fél Oroszország és Ukrajna. Nagy dolog, mert Ukrajna még soha nem volt abban a helyzetben, hogy béketárgyláson vegyen részt, hát most neki is megadatott… Ahhoz képest, hogy töredék időt töltött a szuverén országok társaságában, szép eredmény! Az állammá válás úgy tűnik ilyen buktatókon keresztül vezet…

Nem! Totális tévedés! A béketárgyalás annyit tesz, hogy engedni kell! Aki ezt nem tudja, vagy nem tanult történelmet, vagy színész – aki nem tanult történelmet… Magyarország béketárgyalásai legalábbis erre tanítanak meg minket itt, Közép- vagy Kelet-Európában (ahogy tetszik).

Oroszország időt húz? Nem tudni, de mindenesetre a nyugati (!!!) pénzügyi elemzők azt mondják, hogy az orosz gazdaság ütésállóbb, mint gondolták…:

Nos, ha a gazdaság ütésálló, a rendszer meg nem kevésbé (lehet az jó, avagy sem, de rendszerek esetében az esztétikai „jó” és „rossz” fogalma eleve csak az érzelmi politizálás szintjén értelmezhető – magyarul; kamu!!!), hiszen a hatalom semmiben nem különbözik a cári, vagy a kommunista hatalomtól; birodalmi alapokon nyugvó politikát valósít meg.

Ez az, amit megtéveszti az egyszeri halandót. Azt gondolja, hogy van bármi különbség, pedig nincs! Oroszország a világ legnagyobb területű államat, és mint ilyen, a megfelelő helyet követeli magának. Mi ebben a különleges???

Aki tehát az időt húzza, az nem más, mint Zelenszkij. Sajnos nem lehet komolyan venni azt a figurát, aki egyébként béketárgyalásokra küldi embereit, miközben azt mondja, hogy az Egyesült Államok nem tett meg mindent, és Oroszországot mindennel (is) büntetni kell!

De tényleg! Ki hiszi el azt az ócska dumát???

Ajánlott Cikkek