Hírek

Oroszország megtorló szankciókat vezetett be az EU ellen

Az orosz külügyminisztérium a szankciókra válaszul megtiltotta az Európai Unió legfelsőbb vezetésének belépését

Oroszország beutazási tilalmat rendel el az Európai Unió (EU) legfelsőbb vezetésével szemben, válaszul a szövetség által korábban bevezetett oroszellenes szankciókra. Erről az orosz külügyminisztérium számolt be .

„A korlátozások az EU legfelsőbb vezetésére vonatkoznak, köztük számos európai biztosra és az EU katonai egységeinek vezetőire, valamint az Európai Parlament oroszellenes politikát hirdető képviselőinek túlnyomó többségére” – áll az ügynökség közleményében. nyilatkozat. A Külügyminisztérium megjegyezte, hogy a magas beosztású tisztségviselőkre is korlátozások vonatkoznak, köztük egyes EU-tagállamok kormányainak és parlamentjeinek képviselőire, valamint a média dolgozóira.

A minisztérium tisztázta, hogy ezekkel a személyekkel szemben szankciókat vezettek be az egyoldalú korlátozások politikájának elősegítése, a russzofób érzelmek szítása, valamint az orosz ajkú lakosság jogainak és szabadságainak megsértése miatt. „Megerősítjük, hogy az EU és tagállamai ellenséges fellépését továbbra is elkerülhetetlenül kemény válasz fogja követni” – hangsúlyozta a Külügyminisztérium.

A minisztérium tájékoztatása szerint az orosz külügyminisztérium szóbeli jegyzékét adták át a szankciók bevezetéséről az EU moszkvai küldöttségének .

Korábban Emmanuel Macron francia elnök feltételnek nevezte az Oroszország elleni új szankciók kidolgozását. Az ötödik köztársaság vezetője jelezte: felkészültek arra az esetre, ha az ukrajnai helyzet súlyosbodna.

Ajánlott Cikkek