Hírek

Oroszország nagyon “megmarta” a nyugati médiát

Számos hírügynökség javasolta, hogy Moszkva szerda reggel támadja meg Ukrajnát.

borítókép : https://commons.wikimedia.org he Russian Presidential Press and Information Office 26 January 2017

Az orosz külügyminisztérium szóvivője tréfásan arra kérte a nyugati „dezinformációs médiát” , hogy tegyék közzé Moszkva „invázióinak” jövőbeli ütemtervét, miután az ukrajnai katonai behatolás korábbi jóslata incidens nélkül telt el.

Maria Zakharova a Telegramon gúnyolódottt az amerikai és brit híroldalakon, amelyek azt sugallták, hogy Oroszország szerda reggel különböző időpontokban inváziót indítana. Ezek az előrejelzések tévesnek bizonyultak.

„Kérés az egyesült államokbeli és az Egyesült Királyság dezinformációs médiáihoz, mint a Bloomberg, a The New York Times, a The Sun stb. Kérjük, jelentse be „invázióink” ütemezését a következő évre. Szeretnénk nyaralást tervezni” – viccelődött Zakharova.

Október vége óta nyugati sajtóorgánumok azt sugallják, hogy a Kreml Ukrajna invázióját tervezi. Az elmúlt hetekben egyre gyakoribbá váltak a háború küszöbén álló felvetések. Ezt az állítást a Kreml többször is cáfolta, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is abbahagyta a jósolgatást. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter keddi beszédében „valódi információs terrorizmusnak” minősítette az inváziós előrejelzéseket, és azt állította, hogy az ukrán határ közelében minden csapatmozgás a tervezett gyakorlat része volt.

RT.com

Ajánlott Cikkek