Hírek

Oroszország – “Nem fogunk könyörögni vagy kényszeríteni Európát, hogy olajat és gázt vásároljon tőlünk, eladjuk másnak” – figyelmeztetett Lavrov

ANTALIA, március 10. – RIA Novosztyi. Ha Európa leállítja az olaj- és gázvásárlást, Oroszország nem fog könyörögni – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután megbeszélést folytatott ukrán kollégájával, Dmitrij Kulebával.

borítókép : https://www.flickr.com Lavrov

“Ha abbahagyják az olaj- és gázvásárlást, az energiaszektort felügyelő Alekszandr Novák miniszterelnök-helyettesünk részletesen elmondta, hogy nem fognak könyörögni, hogy vegyék meg az olajukat és a gázukat.Változtatni akarnak? Az isten szerelmére!Vannak értékesítési piacaink, és eladjuk másnak” – mondta Lavrov újságíróknak.

Korábban Alekszandr Novak, az Orosz Föderáció miniszterelnök-helyettese azt mondta, hogy az orosz olaj visszautasítása katasztrofális következményekkel járna a világpiacon, és akár 300 dolláros hordónkénti áremelkedést is okozna. Mohammed Barkindo , az OPEC főtitkára megjegyezte, hogy az olajpiac jelenlegi helyzete azt mutatja, hogy az országoknak nem szabad politikai és egyéb nézeteltéréseik túszává tenniük a világenergiát.

Ajánlott Cikkek