Hírek

Oroszországot leválasztják a Bloomberg terminálokról

A Bloomberg úgy döntött, hogy leválasztja az orosz felhasználókat termináljaikról

A Bloomberg hírügynökség úgy döntött, hogy leválasztja az orosz felhasználókat termináljairól – írja az RBC. Mindenekelőtt az orosz bankokat érinti.

A leállás a Bloomberg munkatársai közül a kiadás beszélgetőpartnere szerint április 3-án fog megtörténni. Az ügynökség termináljának orosz használóit ugyanakkor egyelőre csak szóban értesítették. Hogy ez legálisan mikor és hogyan valósul meg, egyelőre nem tudni.

Más források szerint az értesítés moszkvai idő szerint március 28-án délután történik. Ugyanakkor megjegyzik, hogy az értékpapírpiac szakmai szereplői, akik még nem estek nyugati szankciók hatálya alá, nem kaptak értesítést a terminálokról való lekapcsolásról.

Jelenleg lehetetlen új kérelmeket kiadni Oroszországból a Bloomberg terminálhoz való csatlakozásra. Korábban a Bloomberg versenytársa, a brit-amerikai részvényadatokat szolgáltató Refinitiv bejelentette az orosz felhasználók leállását.

A Frank Media beszélgetőpartnerei szerint Oroszországnak a Bloombergről való teljes leválasztása esetén a hazai tőzsdei szereplők használhatják majd orosz társaikat, különösen a Cbonds szolgáltatás, az Interfax ügynökség és a moszkvai tőzsde termináljait – de csak azzal a feltétellel, hogy a Bloomberg és a Refinitiv megkerülésével hozzáférhetnek az adatokhoz.

Ajánlott Cikkek