Hírek Vélemény-cikkeink

Párizs biztonságos! Csak 861 autót gyújtottak fel!

Nyolcszázhatvanegy autót gyújtottak fel Franciaországban szilveszter éjszakáján: öt éve nem volt ilyen alacsony a felgyújtott autók száma, ami az Európe 1 francia rádió szerint a koronavírus-járványnak és a kijárási tilalomnak tudható be.

„Míg egy évvel ezelőtt szilveszterkor 1457 autót gyújtottak fel, az idén a belügyminisztérium újévi adatai szerint „csak” 861-et, ami 41 százalékos csökkenést jelent.”

 – olvasható szombaton az Europe 1 honlapján.

Hihetetlen nagy eredmény, minden elismerést megérdemelnek a rendvédelmi szervek! De azért nem árt némi feddés is, nem szabad, hogy a győzelmi mámor elhomályosítsa elménket! Mert bizony az autók felgyújtása komoly gazdasági hasznot jelent, így aki ezt nem támogatja – sőt kifejezetten fékezi! -, az nem is igazi hazafi!

Gondoljunk bele; a PSA pár éve csak komoly állami segítséggel úszta meg a csődöt, míg a Renault-t csak a kínai piaca, valamint a Dacia tartja életben – úgy, ahogy… Azt mondják, nincs kereslet az autóikra. Na kérem, ha most a felgyújtott autókat pótolják gazdáik, a probléma megoldva! Sőt, ez már nem is csak nemzeti kérdés, hiszen mint fentebb említettük, a Renault nemzetközi cég, a PSA (Peugeot, Citroen) most egyesül a Fiat-Chrysler csoporttal!

Egy apró megjegyzés; a most létrejövő autóipari konglomerátum a Stellantis nevet kapta. A szó jelentése „csillagok között fénylő”. Beszédes…

Talán nem kell mondani, de a gazdaság ilyetén stimulusa importált gazdasági csodaszer, melyet jellemzően Afrikából, a volt gyarmati területekről sikerült beszerezni pár millió bevándorló személyében… Ja, hogy ez veszélyes, és a közbiztonságra nézve káros? Ne vicceljünk már, az amúgy sincs, nem kell ezen fennakadni!

Ki érti, hogy nálunk miért nem élünk ezzel a lehetőséggel… Talán szeretjük a rendet?

Ajánlott Cikkek