Erdély Foci Hírek Sport

Pászka Lóránd, a Fradi kézdivásárhelyi kulcsembere

A Ferencváros a Groupama Arénában telt ház, 21 ezer szurkoló előtt 2-1-re legyőzte a szerb bajnok Crvena zvezdát az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában, és óriási lépést tett a továbbjutás felé. Kiválóan játszott Pászka Lóránd is, aki hosszabb idő után került vissza a Fradi kezdőjébe, és bár maga is tudja, hogy a meccs elején voltak megingásai, a győztes gólhoz adott gólpassza, mindent felülírt ezen az estén.

Borítóképen: Pászka Lóránd

“Nagyon fáradt vagyok, de ez a győzelem mindenért kárpótol. Sikerült kijavítanunk a múlt heti hibánkat, és köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus biztatást, mert nélkülük nem biztos, hogy meglett volna a győzelem. Jó volt újra a kezdőben szerepelni, de azért nem szabad elfelejteni, hogy én egy éve még a másodosztályban fociztam, ma pedig az Európa-ligában kellett pályára lépnem, ami azért egészen más szint” – mondta a szélső védő.

Ez egy hatalmas élmény, amire egyrészt nagyon büszke vagyok, másrészt pedig hálás vagyok a Ferencvárosnak, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget.

Hatalmas volt az iram, nekem is volt az elején egy-két helyezkedési hibám, amit ki kell javítani, mert ma is látszott, hogy ezeket csúnyán megbosszulja az ellenfél

nyilatkozta Pászka a mérkőzés után.

Pászka Lóránd

A magyar labdarúgó Kézdivásárhelyen született, 15 évesen, 2011-ben került Szegedre. Itt a Grosics Akadémián az utánpótlás-csapatokban nevelkedett, ezekben 47 mérkőzésen 27-szer volt eredményes. 2013 augusztusában, 17 évesen mutatkozott be Szegeden, az NB III-as bajnokságban.

Ezután a Várfürdő-Gyulai Termál FC-nél játszott, ahol 15 mérkőzésen 5 gólt szerzett. 2015 augusztusában visszatért az NB II-ben szereplő Szegedhez, ahol egészen 2019 júliusáig játszott, 90 tétmérkőzésen 2 gólt lőtt. 2019-ben a Soroksárhoz került, ahol meghatározó tagja lett a csapatnak, 77 alkalommal szerepelt az együttesében, és 6 gólt szerzett.

2022. február 14-től a Ferencvároshoz igazolt. Április 16-án a Budapest Honvéd ellen 2–1-re megnyert idegenbeli mérkőzésen játszott először az NB I-ben. 2022. augusztus 9-én lépett pályára először nemzetközi kupamérkőzésen, a Qarabağ FK elleni hazai Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésen.

Pászka szerint egyértelműen a csapat erejét mutatja, hogy ezúttal nem roppantotta meg a kapott gól, hanem egyből válaszolni tudtak rá.

A fociban van olyan, hogy nem úgy sikerül egy meccs, ahogy szeretnénk, a belgrádi ilyen volt, kicsit szétestünk.

Ma viszont megmutattuk, hogy képesek vagyunk csapatként küzdeni, és a fantasztikus szurkolóinkkal a hátunk mögött győzni tudtunk

tette még hozzá.

A fiatal szélső védő szerepe elévülhetetlen volt győzelemben, hiszen nem csak a védő feladatát látta el jól, de a második Fradi-gól előtt ő tekerte szögletből a labdát Samy Mmaee fejére. A marokkói védő első gólját szerezte a kiírásban, ami nem is jöhetett volna jobbkor.

forrás: Origo

Ajánlott Cikkek