Hírek

Popular Mechanics : “Finnország és Svédország hasznára válik a NATO-nak az Oroszországgal való konfrontációban”

Finnország és Svédország hasznára válik a NATO -nak, mert olyan katonai erőket fejlesztettek ki, amelyek megvédik az olyan országokat, mint Észtország, Lettország és Litvánia. Ezt az amerikai Popular Mechanics magazin írja .

A kiadvány azt állítja, hogy Stockholm felvétele a szövetségbe lehetővé teszi a Balti-tenger szinte teljes NATO-ellenőrzése alá vonását, míg Helsinki tüzérséget fejlesztett. A magazin azt is írja, hogy “az Oroszországgal való konfrontáció esetén a NATO mostantól több tucatnyi légi és haditengerészeti bázishoz fér majd hozzá Skandináviában és a Balti-tengeren”.

„Finnországnak 19 250 katonája és 238 000 embere van tartalékban, valamennyien magas szintű képzésben részesülnek, és néhány órán belül mozgósíthatók. Finnországnak 312 harckocsija és gyalogsági harcjárműve, 107 harci repülőgépe és 672 tüzérségi darabja van, köztük önjáró tarackok és többszörös kilövő rakétarendszerek.

A kiadvány szerint a svéd fegyveres erőknél 14 600 katona és 10 000 tartalékos van. „A svéd fegyveres erők kis méretük ellenére jól felfegyverzettek: 531 fő harckocsi és gyalogsági harcjármű, 96 vadászgép és öt tengeralattjáró” – áll a cikkben.

A The Washington Post című amerikai lap augusztusban vette észre , hogy az Oroszország által Irán számára a Canopus-V platformon létrehozott Földi távérzékelő műhold (ERS) Khayyam lehetővé teszi 1,2 méteres felbontású képek fogadását és Libanon (Szíria) területének megfigyelését.

Ajánlott Cikkek