Vélemény Vélemény-cikkeink

President Biden, megjött az ítélet!

Két szunyókálás között erre ébred az Egyesült Államok elnöke, majd hirtelen eszébe jut, hogy népszerűségi mutatói már korábban erősen lehanyatlottak. És ez most a szavazófülkékig is elért… A bajt meg csak tetézi, hogy jövőre félidős választások lesznek, és bizony sok helyet veszíthet a törvényhozásban. Nagy a baj; Glenn Youngkin nyerte a virginiai kormányzóválasztást a demokrata Terry McAuliffe előtt!

Ha Biden figyel arra, hogy mit mondanak a közvéleménykutatók, tudhatja (ha nem figyel, tanácsadói biztosan értesítik), hogy a választói elégedetlenség okai; a kaotikus afganisztáni kivonulás, a delta variáns miatt megugrott esetszámok, az ellátási láncok zavarai, valamint az elhúzódó kongresszusi viták miatt teljesítetlen ígéretek.

És éppen az utóbbi, már így is elég problémát okozó tényező fordulhat még rosszabbra a demokrata elnök számára! De nem csak ennyi a történet, ugyanis Youngkin győztes kampánya során olyan témákra helyezte a hangsúlyt, amik igen érzékeny pontján találja el a demokratákat!

Mint az eredmény mutatja, a választók többsége köszöni szépen, de nem kér a kisebbség terrorjából, nem kér az aktivisták torz világából! Pedig milyen szép új világot kezdtek el felépíteni…

Se nem szép, se nem új, de ez messzire vezet, inkább nézzük meg, milyen témákat vett elő Youngkin! Új munkahelyek teremtése, az üzemanyagok adójának csökkentése, a közösségek biztonságának növelése, a bűnüldöző szervek finanszírozása. Igen, ezek a témák máris fájhatnak Biden-nek, hiszen arra reflektál, hogy a nagy zöldítés közben a demokraták (is, meg az Európai Bizottság is!) elfeledkeznek az emberekről, akiktől erőn felüli áldozatot követlenek stratégiai hibáktól hemzsegő terveik megvalósításához, és persze visszatért a Trump-ra jellemző retorika is, miszerint vissza kell vinni a munkahelyeket az Egyesült Államokba, az adók emelése meg szóba se jöhet!

És úgy tűnik, ezt tetszett a népnek, ami csapás Biden-re, de ami igazán nagy csapás, az csak most jön, mert a „szabadcsapatok” (akik akarva, vagy akaratlanul, de Bident erősítik) is megkapták az ítéletet ezzel a szavazással ugyanis Youngkin kerek-perec kijelentette;

“Helyreállítjuk a rendet az iskolákban, és nem hagyjuk magukra a szülőket.”

És nem állt meg itt!

A Youngkin-kampány főbb témái között elsősorban az abortuszhoz kapcsolódó emberi jogok jövője és az állami iskolákban zajló azon vita szerepelt, hogy lehessen-e a kiskorú iskolásoknak LMBTQ-érzékenyítő foglalkozásokat tartani a szülők tudta és beleegyezése nélkül.

Megjegyzendő, hogy Youngkin gyermeke állítólag maga is olyan magánintézménybe jár, ahol nem tartanak ilyen jellegű oktatásokat.

Alighanem a többségi vélemény is az, hogy el a kezekkel a gyermekektől! Virginia legalábbis letette a voksát, és erős a gyanú, hogy ez más államokban is megtörténik majd a félidős választások során, hacsak…

Hacsak Biden és a demokraták le nem rázzák magukról az egyre kényelmetlenebb koloncot, és megszabadulnak a “szabadcsapatoktól”. Igen ám, de ez épp úgy a szavazatok számának csökkenéséhez vezetne. Mivel azonban ez lenne a kisebb veszteség, kíváncsian várjuk, hogy mit kezd most a „haladó” mozgalmakkal Biden és csapata!

Változik a világ;

Alig egy évvel azután, hogy Joe Biden a 2020-as amerikai elnökválasztás során Virginia államot 10 százalékponttal megnyerte, most 95%-os feldolgozottságnál máris kijelentették, hogy a demokrata jelölt behozhatatlan hátrányban van…

Akkor most merre, President Biden? – kérdezi a hír hozója, de válasz nincs, csak kis szunyókálás neszezése hallik.

Ajánlott Cikkek