Hírek

Putyin aláírta az ellenszankciókról szóló rendeletet

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az ellenszankciókról szóló rendeletet. A dokumentumot a hivatalos jogi információk portálján tették közzé! A rendelet értelmében gazdasági megtorló intézkedéseket fognak hozni azokkal az államokkal szemben, amelyek barátságtalanul léptek fel Oroszországgal szemben.

Borítóképen: Az Orosz Föderáció elnökének rendelete a Dagesztáni Köztársaság megbízott elnökéről (forrás: Kremlin.rucommons.wikimedia.org, szerző: Orosz Elnöki Sajtó és Információs Iroda, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

A rendelet szerint az orosz szerződő feleknek tilos tranzakciókat kötniük és kötelezettségeiket teljesíteni a szankciólistán szereplő külföldi magánszemélyekkel és jogi személyekkel szemben.

Ezenkívül tilos lesz termékeket és nyersanyagokat szállítani a listán szereplő országokba. A listán szereplők névsorát 10 napon belül a kormány határozza meg. A rendelet az elnök aláírásának pillanatától lép hatályba.

Lehet, hogy nem kell többé azon tanakodni, hogy milyen szankciókat hozzon az Európai Unió Oroszország ellen? Mert csap elzár…

Ajánlott Cikkek