Hírek

Putyin az Erdogannal folytatott tárgyalások után találkozott Kadirovval

Peszkov elmondta, hogy az Erdogannal folytatott tárgyalások után Putyin találkozott a csecsenföldi Kadirov vezetőjével. Vlagyimir Putyin orosz elnök , miután Szocsiban tárgyalt török ​​kollégájával, Recep Tayyip Erdogannal , megbeszélést folytatott Ramzan Kadirov csecsenföldi vezetővel . Ezt Dmitrij Peszkov , a Kreml hivatalos képviselője jelentette be – írja a RIA Novosztyi

Az orosz vezető sajtótitkára megjegyezte, hogy a találkozón szó esett a Csecsen Köztársaság helyzetéről és a térség társadalmi-gazdasági fejlődéséről. Augusztus 5-én szűk formátumban kétoldalú tárgyalásokat folytattak Oroszország és Törökország vezetői között. Putyin és Erdogan megvitatta a Moszkva és Ankara közötti bizalmi kapcsolat kulcsfontosságú szerepét a nemzetközi stabilitás elérésében. A találkozó több mint négy órán át tartott.

Kadirov és Shoigu találkozója

Szocsi útja során Kadirov informális találkozót folytatott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel. Csecsenföld vezetője ezt a Telegram csatornájában jelentette be. Kadirov szerint Sojgu nagyra értékelte a csecsen különleges erők munkáját az ukrajnai különleges művelet során. A köztársasági elnök pontosította, hogy Csecsenföldön befejeződött az orosz védelmi minisztérium három zászlóaljjának és egy ezredének megalakítása . Megköszönte az osztályvezető úrnak a létrejöttükben nyújtott segítséget és a beléjük vetett bizalmat.

Kadirov azt is elmondta , hogy sikerült beszélnie Mevlut Cavusoglu török ​​külügyminiszterrel és az ország nemzeti hírszerző szervezetének vezetőjével, Hakan Fidannal Vlagyimir Putyin orosz és török ​​elnök és Recep Tayyip Erdogan szocsi tárgyalásain. Hangsúlyozta, hogy meghívást kapott Ankarába, hogy megvitassák az együttműködés kérdéseit.

Kadirov Putyinnak számolt be az ukrajnai feladatokat ellátó csecsenekről

Csecsenföld vezetője arról számolt be Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy a köztársasági harcosok végrehajtják az ukrajnai különleges hadművelet során kitűzött feladatokat – írja Kadirov Telegram csatornája.

Találkozónk külön részét szenteltük a Csecsen Köztársaság harcosainak, akik végrehajtották a Donbassban a Legfelsőbb Főparancsnok parancsát. Az elnök nagyra értékelte a különleges katonai művelet során szerzett katonai érdemeiket, és hangsúlyozta a Luhanszki Népköztársaság felszabadításához való hozzájárulásukat.

Ramzan KadirovCsecsenföld feje

Kadirov azt is elmondta, hogy beszámolt az orosz vezetőnek a köztársaság társadalmi-gazdasági helyzetéről. Megjegyezte, Putyin megjegyezte a térség kiemelkedő eredményeit, érdeklődött a befektetési vonzerőről és a turisztikai desztináció fejlesztéséről.

Kadirov július 27-én Vlagyimir Putyin orosz elnök új kitüntetéséről beszélt . Alekszandr Nyevszkij Rendet kapott “a Csecsen Köztársaság társadalmi-gazdasági fejlődéséhez való nagy hozzájárulásáért és a nagy nemzeti jelentőségű feladatok hatékony megoldásáért”.

Augusztus 3-án Groznijban egy ünnepségen a csecsenföldi vezető megkapta a Luganszki Népköztársaság Hőse (LPR) kitüntetést. Az előirányzatról szóló rendeletet az LPR vezetője, Leonyid Pasechnik írta alá .

Ajánlott Cikkek