Hírek

Putyin az ukrajnai helyzetről tárgyalt Izrael miniszterelnökével

Putyin elnök telefonon egyeztetett a Donyeck elleni rakétatámadásról Bennett izraeli miniszterelnökkel . Erről a Kreml honlapján számoltak be .

“Folytatták az eszmecserét a Donbász köztársaságok védelmét szolgáló különleges művelet végrehajtásával kapcsolatos helyzetről” – közölte a sajtószolgálat.

A Kreml megjegyezte, hogy Putyin felhívta Bennett figyelmét egy Donyeck központja elleni, kazettás lőszerrel végrehajtott rakétatámadásra , amely polgári áldozatokat követelt.

Az izraeli kormányfő pedig tájékoztatta az orosz elnököt az ukrajnai helyzettel kapcsolatos közelmúltbeli tárgyalásairól számos ország vezetőjével. Válaszul Putyin megosztotta értékelését a Moszkva és Kijev képviselői közötti megbeszélésekről , amelyek a napokban zajlottak online videós beszélgetés formájában.

Február 28-án Oroszország és Ukrajna megtartotta a tárgyalások első szakaszát. Moszkvai idő szerint 14:00 körül indultak, és körülbelül öt óráig tartottak. A tárgyalások második fordulójára március 3-án került sor, a harmadik pedig március 7-én este ért véget, és csaknem három órán át tartott. Március 14-én, hétfőn lezajlott a tárgyalások negyedik fordulója Moszkva és Kijev között.

Február 24-én Putyin különleges hadműveletet jelentett be a Donbászban amely azóta háborúvá teljesedett ki. Elmondása szerint Oroszország így reagált a Donyecki és Luganszki Népköztársaság (DPR és LPR) vezetőinek katonai segítségkérésére.

Ajánlott Cikkek