Hírek

Putyin az Ukrajnával folytatott tárgyalások zsákutcáját jelentette be

Putyin orosz elnök Isztambulban bejelentette Ukrajna kilépését a tárgyalásokból

borítókép forrása : https://pixabay.com DimitroSevastopo

Az ukrán fél elállt az Isztambulban kötött megállapodásoktól, és holtpontra juttatta a tárgyalásokat. Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozta a fehérorosz kollégájával, Alekszandr Lukasenkóval folytatott tárgyalásokat követően . Április 12-én, kedden elmondott szavait a TASS idézi .

Az államfő kifejtette, hogy az orosz és az ukrán delegáció a török ​​fővárosban, a Dolmabahce palotában március 29-én tartott személyes találkozóján bizonyos szintű egyetértésre jutott. Az volt, hogy Ukrajna biztonsági garanciái nem terjednek ki a Krím -félszigetre , Szevasztopolra és Donbászra.

„Ezután, amint láthatta, a szerződéses folyamatok folytatásának feltételeit megteremtő intézkedéseink következtek. Ehelyett Buchában provokációval kellett szembenéznünk, és ami a legfontosabb, az ukrán fél elállt isztambuli megállapodásaitól” – mondta Putyin.

A jelenlegi helyzetben egy dolog a biztonsági követelmények, és a Krím, Szevasztopol és Donbász feletti kapcsolatok szabályozásának kérdései kikerülnek e megállapodások hatálya alól – hangsúlyozta az orosz elnök.

„Azaz ismét zsákutcába kerültünk m” – zárta gondolatait.

Az orosz vezető azt is elmondta , hogy április 11-én arról tájékoztatták, hogy Ukrajna álláspontja megváltozott a tárgyalásokkal kapcsolatban. Putyin egyelőre nem rendelkezik részletekkel.

Ajánlott Cikkek