Hírek

Putyin és Vučić megegyezett Szerbia orosz gázellátásáról

Vlagyimir Putyin és Aleksandar Vučić orosz és szerb elnök telefonbeszélgetésen állapodott meg Szerbia folyamatos orosz földgázellátásáról. Erről a Kreml hivatalos honlapján számoltak be.

„Érdemesen megvitatták a kétoldalú kapcsolatok aktuális napirendjének kérdéseit, köztük a kölcsönösen előnyös kereskedelmi és gazdasági együttműködés bővítését célzó lépéseket. Konkrétan abban állapodtak meg, hogy Oroszország továbbra is megszakítás nélkül szállít földgázt Szerbiának” – áll az üzenetben.

Putyin és Vučić számos nemzetközi témáról is eszmecserét folytattak, többek között az ukrajnai helyzetről és a magát Koszovónak kikiáltott köztársasággal kapcsolatos fejleményekről.

“Megerősítették azt a kölcsönös szándékot, hogy következetesen erősítsék meg Oroszország és Szerbia stratégiai partnerségét a két ország népei között hagyományosan szoros kapcsolatok alapján” – tette hozzá a Kreml sajtószolgálata .

Korábban Vučić azt mondta , az ország őszinte gázárat vár Oroszországtól. Az elnök azt is hozzátette, hogy a mennyiség relatív kérdés. Remélte, hogy ezt a kérdést is meg lehet oldani.

Ajánlott Cikkek