Vélemény Vélemény-cikkeink

„Putyin szörnyen megfizet, ha inváziót indít Ukrajna ellen”

Valaki szóljon már oda ezeknek, hogy ébredjenek fel, mert bilibe lóg a kezük! A címben Bident idéztük, aki kőkeménynek szánt üzenetet fogalmazott meg egy elnöki sajtótájékoztató során. A minap a G7 csoport külügyminiszteri összeröffenése alkalmából is hasonló tartalmú szöveggel álltak elő.

Értjük, hogy Oroszországot a sátánnal kell azonosítani, de ha folytatják, és naponta tízszer farkast kiáltanak, egyrészt egy idő után senkit nem fog érdekelni, másrészt pedig nevetségessé válnak, mert ez az egész már úgy hat, mint amikor a félős ember a sötétben azzal próbál magába lelket önteni, hogy hangosan ismételgeti „Nem félek, nem félek!”.

Biden kifejtette, hogy sosem volt a terv része, hogy az Egyesült Államok megjelenjen Ukrajnában haderővel, de a NATO erők alkalmazását kilátásba helyezte, ha orosz agresszióra kerül sor.

Mint tudjuk, ezzel nem mondott nagyot, hiszen a NATO irányítása éppúgy Washingtonben összpontosul, mint az Egyesült Államoké. Emlékezzünk; Biden azt mondta az afganisztáni kivonulással kapcsolatban, hogy ő döntött a NATO csapatok kivonásáról! Hogy világos legyen, szó szerint idézzük:

„Nem bántam meg, hogy elrendeltem a NATO-csapatok kivonását Afganisztánból.”

Nos, nincs ezen mit szépíteni az Egyesült Államok kavarja a sz@rt, és most már az is látszik, hogy míg Merkel ebben igyekezett lassítani, addig az új német kormány lehet, hogy sokkal inkább elkötelezett lesz Washington irányába. Ez pedig nem jó jel, mert könnyen elvezethet egy háborúhoz!

Az oroszok ugyanis pontosan tudják, hogy ha erős indok nélkül támadnak, egy végeláthatatlan vérontás kezdődik – amennyiben a NATO is beszáll hadierejével a harcokba. Ezért is tartotta Putyin fontosnak egy-két vörös vonal tisztázását, melyek közül az egyik átlépését jelenti, ha „ha az Egyesült Államok, vagy a NATO rakétákat, vagy csapatokat telepít Ukrajnába”.

A NATO és az Egyesült Államok máris kijelentette, hogy Oroszországnak nem áll jogában meghatározni, hogy ki lehet NATO-tag, és ki nem, ez pedig arra enged következtetni, hogy;

Ha Ukrajna rátámadna a szakadár területekre, vagy a Krím-re és az oroszok ezért beavatkoznának, azt ugyanúgy agressziónak tekintenék, mintha most, „minden előzmény nélkül” támadna.

De vajon miért nem érdekel senkit, hogy Ukrajna látványosan nem tartja be és folytatólagosan megsérti a minszki egyezményben foglalt kötelezettségeit? A válasz egyszerű; nem áll érdekében az USA-nak Ukrajna felelősségre vonása…

Ideje lenne, hogy végre a fejükhöz kapjanak Európa vezetői, saját érdekükben ki kell állniuk az USA mögül!

Ajánlott Cikkek