Hírek

Putyin szóvivője Peszkov cáfolta az egymillió ember mozgósítására irányuló tervekről szóló információkat

Dmitrij Peszkov , a Kreml szóvivője cáfolta az egymillió ember mozgósítására vonatkozó terveket. Erről a RIA Novosztyi számolt be .

„Ez hazugság” – reagált az államfő sajtótitkára.

Korábban olyan információk jelentek meg a médiában, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósításról szóló rendeletének titkos hetedik paragrafusa állítólag akár egymillió fős tervezetről is tartalmazott adatokat

Peszkov szeptember 21-én kijelentette , hogy a részleges mozgósításról szóló rendelet hetedik paragrafusának tartalma nem hozható nyilvánosságra. Titkos, és kizárólag hatósági használatra szolgál – tette hozzá a szóvivő, megjegyezve, hogy tartalma összefügg a mozgósítandó állampolgárok számával.

„Az egyetlen dolog, amit elmondhatok önnek (…) [ orosz védelmi miniszter ] Szergej Kuzsugetovics Soigu azt mondta az interjújában, hogy 300 ezer ember. Ott legfeljebb 300 ezer emberről beszélünk ”- mondta a Kreml képviselője.

Szeptember 21-én Putyin bejelentette a részleges mozgósítás megkezdését az országban. Elmondása szerint a katonai szolgálatra behívottak minden bizonnyal további katonai kiképzésen vesznek részt, mielőtt az egységekhez küldik őket. A rendeletet már közzétették a Kreml honlapján.

Shoigu később azt mondta , hogy a már harci tapasztalattal rendelkező oroszokat a tartalékból hívják be. Szintén ebbe a kategóriába tartoznak a honvédséghez szükséges katonai szakterületekkel rendelkezők – pontosított

Ajánlott Cikkek