Hírek

Ray Dalio amerikai milliárdos – Az USA klasszikus úton halad a polgárháború felé

A világ legnagyobb fedezeti alapja, a Bridgewater Associates alapítója, Ray Dalio csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok „ klasszikus úton ” halad a polgárháború „ valamilyen formája ” felé.

borítókép : https://commons.wikimedia.org ay Dalio while giving a speech at the 10th anniversary celebration of charity Grameen America. Metropolitan Museum of Art, September 23 2017.Grameen America

A jelenlegi anyagi feltételek, a kibékíthetetlen birtolási vágy vágy- és értékkülönbségek szerinte összhangban vannak a polgárháborús összetevőkkel.

„ A médiában tapasztalható torzulások és a propaganda miatt nem tudni, mi az igazság, ahogy az emberek polarizáltabbá, érzelmesebbé és politikailag motiváltabbá válnak” – írta Dalio a LinkedIn-en.

Rámutatott számos olyan tényezőre, amelyek erre az elképzelésre vezették, ideértve a nagy hiányt, a magas adókat, az inflációt és a vagyoni egyenlőtlenségeket, amelyek politikai polarizációt okoznak.

„ Ha ez egy időben történik, amikor vannak olyan idegen hatalmak, amelyek elég erőssé válnak ahhoz, hogy kihívják a világ vezető hatalmát, amely ezzel a polgárháborús dinamikával szembesül, ez egy különösen kockázatos időszak. Azt hiszem, ez az az időszak, amelyben most vagyunk ” – hangsúlyozta Dalio, hozzátéve, hogy „ a legnagyobb kérdés az, hogy a rendszer mennyire hajlik meg, mielőtt összetörne ”.

Megjegyezte, hogy a szemben álló oldalak politikai hatalmai „ győzelmi kényszere”, lehetetlenné teszi a kompromisszumot, és sokakat „ elrémiszt ” attól, hogy felszólaljanak vagy induljanak közhivatalért. 

„ A történelem azt mutatja, hogy a demokráciák számára az jelenti a legnagyobb kockázatot, hogy olyan széttagolt és antagonisztikus döntéshozatalt produkálnak, amik eredménytelenséghez és forradalmakhoz vezet. ”

Dalio azt jósolja, hogy az idei választások fordulópontot jelentenek az Egyesült Államok belpolitikájában.

„ A 2022-es választásokon a mérsékeltek veszteségei és a szélsőségesek/populisták nyeresége lesz […], mert mindkét oldal harcosokat akar, nem megalkuvókat. A Legfelsőbb Bíróság dönt olyan vitás kérdésekben, amelyekért az emberek hajlandók harcolni. Nagy a kockázata annak, hogy mindkét fél igazságtalannak tekinti a másik oldal döntéseit, és nem fogadja el azokat, ami hatalmi próbákhoz vezet ” – jósolja.

Dalio nem először adott hangot ilyen szörnyű előrejelzéseknek. Tavaly novemberben kiadott egy könyvet „A változó világrend kezelésének alapelvei: Miért a nemzetek sikeresek és mégis kudarcot vallanak”, amelyben arra is figyelmeztetett, hogy a következő 10 éven belül egy polgárháború „ veszélyesen nagy kockázata ” lesz az Egyesült Államokban. a „ kivételes mértékű polarizáció. 

forrás : LinkedIn/RayDalio

Ajánlott Cikkek