Hírek

Részletek a brit zsoldosról, aki megadta magát az orosz hadseregnek

“Kommerszant”: Pinner brit zsoldos, akit az orosz hadsereg elfogott, valójában mesterlövészként szolgált

Az orosz nyomozó bizottságnak (IC) sikerült megállapítania, hogy Sean Pinner brit zsoldos, akit az orosz hadsereg egy ukrajnai különleges művelet során foglyul ejtett, aki azt állította, hogy feladata az ukrán fegyveres erők katonáinak kiképzése, valamint az ételfőzés saját maga és kollégái számára, valójában mesterlövész. Ezeket a részleteket az Azovstalnak átadott hadsereg vallomásának köszönhetően lehetett megtudni, írja a Kommerszant.

A külföldi azt állította, hogy önként lépett be az ukrán fegyveres erők szolgálatába, miután három évre szóló szerződést kötött. Elmondása szerint annak ellenére, hogy tengerészgyalogosként (DSR) szerepel, valójában tevőlegesen is részt vett a harci műveletek biztosításában, – bár elmondása szerint katonai személyzetet képzett ki és szakácsként szolgált

Az Azovstalnál elfogott katonák kihallgatása során a zsoldos külföldiek közül néhányan megerősítették, hogy Pinnerrel szolgáltak, de hangsúlyozták, hogy abban az időben kizárólag mesterlövész feladatuk volt nem kiképző. Így, ha a kapott információ helyes, ez azt jelenti, hogy a britek aktívan részt vettek az ellenségeskedésekben. Ebben a tekintetben katonai személyzet elleni gyilkossági kisérletekkel vádolhatják, amely büntetés életfogytiglani büntetés lehet.

Korábban Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov felszólította a Lizicsancsenszkben és Szeverodoneckben harcoló ukrán hadsereget, hogy gondoljanak a családokra, és tegyék le a fegyvert, mielőtt sarokba szorítják és megsemmisítik őket, megsebesítik őket. Szerinte azzal, hogy megtagadja a harcok folytatását, az ukrán hadsereg megerősíti, hogy a két országnak békében és harmóniában kell élnie.

Ajánlott Cikkek