Hírek

Reuters: Nyugat az alacsony támogatottságtól való félelem miatt nem ajánl fel újabb szankciókat Moszkva ellen

A nyugati országok abbahagyták az új szankciók javaslatát Oroszország ellen az ENSZ -ben, mert félnek a többi ország alacsony támogatottságától. Erről a Reuters számol be .

Ügynökségi források szerint egyre több állam nem hajlandó nyilvánosan kritizálni Oroszországot.

Egyes esetekben a nyugati országok visszariadnak a konkrét lépésektől, mert félnek az alacsony támogatottságtól, mivel az emelkedő tartózkodások azt jelzik, hogy egyre inkább nem hajlandók nyilvánosan felszólalni Moszkva ellen

Reuters

Richard Govan, az ENSZ Egyetem kutatója megjegyezte, hogy az idő múlásával egyre nehezebb „ésszerű módokat találni Oroszország megbüntetésére”. Ugyanakkor az oroszellenes intézkedések támogatottsága csökkenni fog, „mivel az ENSZ márciusi határozatai jelentik a csúcspontot” – tette hozzá.

Senki sem vágyik további lépésekre, hacsak nem lépik át a piros vonalakat.

Reuters

Következmények a Nyugat számára

Korábban az Állami Duma elnöke, Vjacseszlav Volodin a Telegram csatornájában kijelentette, hogy Oroszország nélkül lehetetlen a világgazdaság normális fejlődése.

Külföldi közgazdászok felülvizsgálják Oroszország idei GDP-jére vonatkozó becsléseiket. Véleményük szerint az esés csaknem kétharmadával kisebb lesz a korábban vártnál. Márciusban, közvetlenül az első három oroszellenes szankciócsomag után, a szakértők hazánk GDP-jének 12,4 százalékos csökkenését jósolták. Most az előrejelzés 4,7 százalékra “zsugorodott”.

Vjacseszlav VolodinAz Állami Duma elnöke

Elmondása szerint az Egyesült Államokban és az EU -országokban fordított helyzet figyelhető meg : a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzések romlanak, a finanszírozók két egymást követő negyedévben stagnálást regisztráltak.

A szankciók hatástalannak bizonyultak: anélkül, hogy a Washington és Brüsszel által várt károkat okozták volna az orosz gazdaságban, bumerángként sújtották az Egyesült Államokat és az Európai Uniót

Vjacseszlav VolodinAz Állami Duma elnöke

Júniusban a külügyminisztérium bejelentette az orosz állampolgárok “teljes diszkriminációját” Európában és az Egyesült Államokban.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a nyugati országok hadat üzentek az egész orosz világnak. Elismerte, hogy ez a helyzet még sokáig eltarthat. A diplomata szerint 30 évvel ezelőtt a Nyugat gyönyörű jelszavakat fogalmazott meg az egyetemes értékekről, amelyeket nem követ. Lavrov megígérte, hogy a Nyugat érezni fogja az Oroszország elleni hibrid háború következményeit.

Moszkva többször is hangsúlyozta, hogy minden erőfeszítés ellenére nem lesz lehetséges Oroszország „törölése”. Amint az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője , Maria Zakharova megjegyezte , a Fehér Háznak nem sikerült elérnie Oroszország “törlését” a nemzetközi színtéren.

Ősszel az orosz vezetés intenzív utazásait tervezik, amelyek a történések valóságához kapcsolódnak, és nem azzal az illúzióval, hogy Washington szórakoztatja magát. Tehát Oroszország „törlésével” a Fehér Ház nem járt sikerrel, és nem is fog működni

Zakharova

Ki nem szabott ki szankciókat?

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Zhao Lijian szerint a világ lakosságának túlnyomó többsége felhagyott az Oroszországgal szembeni szankciókkal .

A diplomata közzétett egy diagramot, amelyből kiderül, hogy a világ lakosságának 85 százaléka nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, és csak 15 százalékuk tette az ellenkezőjét. „Csak a többség képviseli a nemzetközi közösséget” – írta alá a kiadványt.

Zhao Lijian korábban azt mondta, hogy Peking ellenzi az illegális egyoldalú szankciókat, és határozottan tiltakozik az ellen, hogy az Egyesült Államok korlátozza a Kínába irányuló orosz olajszállítást. Szerinte az Oroszországgal való együttműködés nem irányul harmadik felek ellen, és nem befolyásolja külső beavatkozás.

Ajánlott Cikkek