Hírek

Robbanás Melitopol központjában

Az orosz erők által elfoglalt Melitopol belvárosában történt robbanás. Vlagyimir Rogov, a zaporozsjei régió katonai-polgári közigazgatásának főtanácsának tagja jelentette be Telegram csatornáján.

Borítóképen: Melitopol a 14. emeletről (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Стоялов Максим Викторович, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

„Ma 07:40 körül a város kellős közepén, Melitopolban erős robbanás történt” – írja Rogov. Részleteket nem közölt, de annyit tudni lehet, hogy több utcában is felfigyeltek a házak lakói az ablakok és a falak remegésére. Fekete füstfoltok láthatók Melitopol központjában.

Egyelőre nem tudni, hogy a robbanásnak volt-e áldozata. Rogov „terrorista támadásnak” nevezte az esetet, és azt mondta, hogy az incidens oka Volodimir Zelenszkij ukrán elnök uralkodó rezsimje volt.

Előző nap Donyeck lakói az Izvesztyija tudósítójának beszéltek az Ukrán Fegyveres Erők csapásáról a város Bugyonnij téren. Egy helyi férfi elmondása szerint az eset során egy lakóépület erkélyén állt és körülbelül 10 bombatölcsért számolt meg.

Nem tudjuk, milyen katonai jelentősége van az ilyen robbantásnak – amennyiben tényleg Ukrajnába vezetnek a szálak -, de azon túl, hogy a lakosság körében félelmet kelt, nem igazán látjuk értelmét. A légitámadások esetében pedig azt tudjuk mondani, hogy – katonai értelemben – akkor van jelentőségük, ha az orosz erőket, vagy azok utánpótlását támadják.

Ajánlott Cikkek